kaader filmist

kaader filmist

Sunday, December 10, 2017

Marjorie Prime



Film: Marjorie Prime (2017)
Hinne: C+
Lühikokkuvõte: Mitte väga kauge tulevik, tehisintelekti aeg. 86 aastasel Marjoriel on uus kena kaaslane kes näeb välja täpselt nagu ta surnud abikaasa ning tema ülesandeks on talle rääkida nende ühisest elust varem. Kui meile antaks valikuvõimalus, mida me mäletaksime, ning minda me unustaksime?
Drama,

Kui te olete näinud Balck Mirrori seriaali, eriti osa nimega Valged jõulud, kus Jon Hamm mängib mälukogujat, mälu muutjat – siis on oleks teilegi Marjorie Prime nagu järg tollele Black Mirror loole, lihtsalt see kord, et ole Jon Hamm mitte mälu koguja, vaid tema ongi mälestus, mis on kogutud, mida täiustatakse, mida muudetakse.

Marjorie (Lois Smith) on elanud pika elu. Pärast tema abikaasa surma viis aastat tagasi, elab ta oma majas koos tütre Tessaga (Geena Davis) ja tütre abikaasa Joniga (Tim Robbins). Jon on ostnud Marjori jaoks tehisintelekti kaaslase, kes kujutab endast Marjorie kallist abikaasat Walterit (Jon Hamm) nagu ta oli siis, kui nad tutvusid. Kuigi Tess arvab, et ema ei saa päris hästi aru, et Walter pole tõeline, saab Marjorie aru, mis asi Walter on ja talle meeldib oma mälestusi ilusamaks muuta. Isegi Marjorie hooldaja Julie (Stephanie Andujar) kasutab Walterit, et oma hinge rusuvaid asju kellegile rääkida.

Kui tuleb aeg, et Tess peaks Marjoriega harjuma, siis ei ole see talle väga kerge, ta peab muutma Marjoriet väga palju, et ta oleks täpselt selline ema nagu ta mäletas ja ta ei saa alguses isegi aru, miks ta valis selle eaka versiooni oma emast, kuid kui nad lõpuks rääkima hakkasid, jõuavad nad Tessa surnud vennani ja …

Kuigi Jon oli see, kes Walteri omal ajal Marjorile tõi ja tema oli see, kes Walteriga pikalt rääkis ja talle Marjori elust lugusid rääkis, siis temal on kohe väga raske Tessaga hakkama saada. Samm sammu haaval räägib ta Tessale, milline ta oli, mis on tema jaoks kõige tähtsam, mida ta Tessast mäletab. Lõpuks toob ta isegi nende tütretütre Tessaga kohtuma.



Walter, Marjorie ja Tess veedavad meeldivat pärastlõunat vaadates aknast lumesadu rannas ja imestavad, kus Jon on.

Nagu ma ütlesin, nagu Black Mirror, lihtsalt pikem ja mitte Black Mirrori sarja osa ja puudub ka see tüüpiline Black Mirrori julmus ning hoiatus. Hea kuid imelik film. Ja Black Mirrori uued osad jõuavad vaatajateni paar päeva enne aasta lõppu, seega on mida 1. jaanuaril vaadata :)


No comments:

Post a Comment