kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, December 5, 2017

Hampstead

Film: Hampstead (2017)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Lesknaine, endine ameeriklanna, on pärast oma truudusetu mehe surma jäänud võlgadesse. Oma kodu lähedasest parkmetsast leiab ta hütis elava mehe. Mees elab prügist leitud ehitusmaterjalist ehitatud majas ja ta on õnnelik. Ühel päeval näeb naine aknast, kuidas meest pekstakse ja ta kutsub politsei talle appi, ning läheb talle külla. Pärast seda esimest kohtumist tärkavad naises tunded mehe vastu, ning ta püüab aidata ka meest, et teda tema kodust välja ei aetaks.
Drama, Romance, Comedy

Kui tavalised RomComid algavad MeetCute hetkega, siis see lahja RomCom algab MeetGrumpy hetkega, kus november kohtub novembriga ehk kaks kuldses keskeas kodanikku, kohtuvad, kuna ühel on probleemid mida ta püüab teiste eest varjata ning teine naudib oma lindprii elu, kuni tema rahuliku igapäevaelu tuleb segama ettevõtja, kes tahab lammutada vana haiglat ja sellega kaasnevat parki, et sinna ehitada ridaelamuid.

Kui Emily (Diane Keaton) ja Donald (Brendan Gleeson) esimest korda kohtavad, on Emily sellest karuse välimusega erakust huvitatud, kuid Donald tahab elada vaid oma rahulikku erakuelu. Kuid Emily nagu ameeriklane ikka, ei suuda omaette õnnelik olla, ta peab end Donaldi ellu vingerdama.

Emilyl endal on probleeme küllaga, aga nii kerge on ju nende olemasolu eirata, kui ta endale muu projekti leiab. Ta poeg Philip (James Norton) on ema pärast mures, sest pärast isa surma on ema rahaasjad käest lasknud ja kui asjad ei parane, peab ema oma korterist varsti lahkuma ja Philip on ise välismaale tööle minemas. Emyli kortermajaühistu just Fione (Lesley Manville) on asjataja, kes hea meelega topib oma nina teiste ellu, kuid samas otsib ta kõigest vaid omakasu. Tema abikaasa ongi see, kes seda uusarendusprojekti veab.

Et siis, pärast seda kui Emily teatab Donaldile, et tema saatis politsei teda päästma, kutsub Donald Emylit teadetega oma hüti katusel õhtusöögile. Nad vaidlevad, saavad asjadest valesti aru, kohtuvad taas, teevad taas ühiselt asju, kui Donaldi hütti rüüstatakse, kutsub Emyli ta enda juurde ööseks, hommikul satub Donaldile peale Pillip, naabrid arvavad, et ta on tulnud neid röövima, taas palju arusaamatust, Donald võidab kohtulahingu oma elamisõiguse peale oma hütis ja kui Emyli ei taha pärast korteri müümist koos temaga hütis elada, lähevad nende teed lahku … kuni.

Nagu ma juba ütlesin, on see üks MeetGrumpy november/november film, mis nagu tahab olla RomCom, kuid päris ikka ei ole. Selline Inglaste versioon Ameeriklaste RomComist, mis on lihtsalt liiga tüüpiline, et olla huvitav. Ja näitlejad. Keaton on tüüpiline Keaton, ning ta ei saa isegi oma klassikalisest baretist lahti. Gleeson on karune klassikaline iirlane, ning Lesley Manville ning Hugh Skinner on leidnud hea projekti Halrotite filmimise vaheaega. Tegelikul aga tahtsin ma seda ju näha James Nortoni pärast, kuid tema osa jäi na lahjaks. Ja ka teised tuntud koomikud – Simon Callow ja Jason Watkins – ei olnud piisavad, et filmist midagi erilist teha.

Vaadatav, kuid ei midagi erilist, tavaline MeetGrumpy RomCom. 
P.S. see on tõsielulool põhinev lugu (niivõrd kuivõrd).



No comments:

Post a Comment