kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 28, 2017

Sugupoolte heitlus



Film: Battle of The Sexes (2017)
Hinne: C+
Sisukokkuvõte: Seksuaalrevolutsioonile järgnes naisõiguslaste ärkamine, seega 1973 toimunud tennisevõistlus naiste maailma meistri Billie Jean Kingi (Emma Stones) ja endise meeste erireketi ning sahkerdaja Bobby Riggsi (Steve Carell) vahel ristiti Sugupoolte heitluseks ning sellest sai läbi aegade kõige vaadatum spordiüritus, millel oli üle maailma pea 90 miljonit vaatajat. 

Kui väljakul oli nendevaheline võitlus haripunktis, siis väljapool väljakut võitlesid nad mõlemad vägagi personaalseid ja raskeid võitluseid. Äärmiselt privaatne King ei pidanud võitlust vaid võrdõiguslikkuse nimel, vaid ka omaenda seksuaalsete kalduvustega, kui tema sõprus Marilyn Barnettiga (Andrea Riseborough) üha intensiivsemaks muutus. Ja Rigs, isehakanud meedia staar, pidas võitlust oma hasartmängu sõltuvusega, olles kaotamas oma abikaasat Pricillat (Elisabeth Shue). 

Üheskoos pakkusid Billie ja Bobby vaatemängu, mis kajas kaugemale tenniseväljakust ja tekitas jutte magamistubades …
Biography, Comedy, Drama, Sport, PÖFF

Sugupoolet heitlus on hea spordi film, mis on täis komöödiat ja draamat. Head näitlejad, hästi ülesehitatud lugu. Ainus asi, mida ma oleks tahtnud teistmoodi näha, oli see, et lõpumatši ajal oleks tahtnud näha pidevalt mängu seisu, mitte ainult mängu lõpptulemusi. See oleks nii palju juurde andnud, kui oleks aru saanud, mis kohas nad mänguga olid, kui Billie hakkas valelööke tegema või palle kaotama ja millisel hetkel Bobbyl käsi värisema hakkas. Praegu on teada ainult, et see toimus mängu ajal aga mitte millises seisus nad sellel hetkel olid.

Aga igatahes hea mäng. See ettevalmistus aeg enne lõppmängu jättis mulje, nagu vastamisi läheks Hugh Hefner ja Martina Navratilova (ilma karjumiseta), sest üks oli ikka täielik playboy ja teine pühendunud perfektsionist. Tänapäeval oleks see mäng ilmselt Las Vegases toimunud, kuid siis toimus ta Hustonis.

Hea film!

No comments:

Post a Comment