kaader filmist

kaader filmist

Friday, October 27, 2017

Thor: Ragnarök


Film: Thor: Ragnarök (2017) 
Hinne: A 
Sisukokkuvõte: Thor (Chris Hemsworth) on kaotanud oma võimsa vasara ning leiab end vangistatuna universumi teises otsas. Võidujooksus ajaga peab ta jõudma tagasi Asgardi, et hoida ära Ragnarok - tema kodumaailma ja kogu Asgardi tsivilisatsiooni hukk. Selleks tuleb võita seninägematu vastane, surmajumalanna Hela (Cate Blanchett), kelle viha aluseks on sügavalt isiklikud põhjused. Esmalt peab aga Thor elama üle gladiaatorite heitluse, kus tema vastas seisab endine liitlane Hulk (Mark Ruffalo). 
Action, Comedy, MARVEL



Marveli Ragnarök ei olegi üks lõputu võitlus, vahel lõputu joomine/söömine ja siis taas võitlus nagu sellest vanad norra legendid jutustavad. Marrveli Ragnarök on üks absurdne nali teise otsa, Loki lõputu loopimine, Thori muutmine, tuttavate tegelastega taaskohtumine ning üllatavad külalisesinejad.
 

Sellele filmile annab selle absurdkomöödia näo uus lavastaja Taika Waititi, kellest meie vaatajad kuulsid esimest korda seoses filmiga Mida me pimeduses teeme: mõne vampiiri lugu. Too absurdne mokumentari ei jää palju alla käesolevale filmile. Kuid Thor on parem.

Aga kes on siis need külalisesinejad, keda varasemates Thori või Avangeri filmides nähtud pole. Luke Hemsworth (Chrisi vanem vend), Matt Damon ning Sam Neill. Lisaks muidugi ei saa ju teha ühtki Marveli filmi, ilma et Stan Lee siin kuskil peidetud poleks. Ja siis need osad, kus pole näha, kes häält teeb – Clancy Brown ning Taika Vaititi ise. Kuna korraks mindi tagasi ka ühte eelnevasse filmi, siis pidi ju ekraanile tulema Benedict Cumberbatch ja uuematest tegelastest/pahalastest olid loomulikult Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban ja siis veel mõned, kes selle filmiga lõpetavad osalemise selles sarjas. 


Et siis näitlejatepark on võimas. Ja polnud vist suurt fantaasia/märuli filmi, millele selles filmis ei vihjataks – Tähesõjad, Shrek, Näljamängud, Sõrmuste isand …

Kuigi mulle meeldis Thori ja Loki nägelus, ning Valkyrie ja Hulki ükskõikne osavõtlikus, oli minu lemmik ikkagi üks vaikiv tegelane, sest Fenrir (küsimus - kelle poeg on legendide kohaselt Fenrir?) lihtsalt on mu lemmik.

Seekordne Thor on suurepärane märulikomöödia, mille lõpus tehakse vaikiv sissejuhatus järgmisesse Avengeri filmi, seega ärge tormake saalist kohe välja.
 
 
 
 
 
 


 

No comments:

Post a Comment