kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, October 24, 2017

The Book of Henry

Film: The Book of Henry (2017)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Vahel pole asjad nii nagu näivad, seda eriti väikses äärelinnas, kus Carpenteride perekond elab. Üksikema Susan Carpender töötab kohvikus ettekandjana koos perekonnatuttava Sheilaga. Ta noorem poeg Peter on elavaloomuline kaheksa aastane. Oma eriskummalisel viisil hoolitseb kõigi ja kõige eest Susani vanem poeg Henry, kes on üksteist. Ta on oma noorema jumaldava venna kaitsja, ning väsimatu tagantõhutaja oma alati kahtlevale emale ja läbi investeeringute peab ta ka kogu pere üleval, lennates läbi päevade nagu komeet. Susan avastab et naabriperel, kuhu kuulub ka Herny klassikaaslane Christina, on ohtlik saladus ja et Henry on kokku pannud üllatava plaani, et Christinat aidata. Ning kui Henry läbimõeldud Christina päästmise plaan käiku läheb, leiab Susan end selle keskelt.
Drama, Thriller

Henry raamat on hea ja üllatav lugu geeniusest ning teda ümbritsevatest inimestest.

Nimelt on Henry (Jaeden Lieberher)üheteistaastane, kes käitub ja mõtleb nagu palju pikema elukogemusega geenius, kes on oma pere finantsiliselt kindlustanud ning kes ehitab meelelahutuseks metsas olevas puuonnis kavalaid kaadervärke. Ta vend Peter (Jacob Tremblay) on täiesti tavaline kaheksa aastane, kelle jaoks ta vend on iidol ning ema parim asi maailmas. Ema Susan (Naomi Watts) töötab kohvikus ja veedab oma vabad päevad koos töökaaslase Sheilaga (Sarah Silverman) kellega neil meeldib kujutada ette, et nad on superrikkad ja Sheila „unustab“ pidevalt ära Henry nime, kutsudes teda Hankiks. Ning nende naaber on endine politseinik Glenn (Dean Norris) koos oma kasutütre Christinaga (Maddie Ziegler).

Nende elu on hea. Susan sõidab vana autologuga, kuigi Henry talle pidevalt kinnitab, et nad võivad uue auto osta, kuid Susan kinnitab, et kuni vana auto töötab, nad seda ei tee. Henry hoolitseb pere finantside eest ja Susan mängib arvutimänge. Peter püüab kooli tehnikafestivalil esimest kohta saada ja Henry annab talle tema innustamiseks oma kunagi võidetud medali.

Henry jälgib nende naabri majas toimuvat, sest ta on tähele pannud, kuidas Christina oma nägu varjab ja ta on näinud ta kätel sinikaid. Seega ta ühel õhtul näebki midagi, mille peale ta helistab Lastekaitsesse, kuid kuna Glenn on endine politseinik ja ta tunneb kõiki selles masinavärgis, siis ei olnud sellest kõnest kasu. Ka see kui Henry räägib sellest mida ta teab oma kooli direktorile, ei ole kasu, sest direktori käed on seotud, kui tal pole tõendeid ja Christina ise ei tunnista toimuvat.

Seega hakkab Henry oma plaani kokku panema, kuid …

Dr. David Daniels (Lee Pace) on üllatunud kui palju üks üheteist aastane võib teada vähist ja sellest, mismoodi selle asukoht tema olukorda mõjutab. Seega pole Henryl palju aega jäänud. Ta peab kõik ette valmistama ning asjad liikuma lükkama.

Kui Peteril lõpuks meenub Henry viimane soov ja nad koos emaga tema punase märkmiku läbi loevad, on Susan esialgu kindel, et ta ei tee nii nagu Henry oli soovinud, kuid kui ta näeb ise kõrvalmajas toimuvat ja loeb läbi kõik Henry põhjendused, miks pole mõtet kuhugi helistada, et ta peab ise asjad ära korraldama, hakkabki Susan tegema täpselt nii nagu Henry on talle diktofoni abiga rääkinud.

Töölt tuleb Susan ära, sest Henry on haiglast saatnud ta ülemusele kirja, et ta emal pole vaja tööl käia ja ta peaks parema puhkama. Dr. Daniels käib neil vahel külas, et aidata Peteril venna kaotusest üle saada ja siis …

Susan küll ei vajuta päästikule, kuid asjad töötavad ikkagi lõpuks nii, et Christinast saab Peteri õde.

See oli suurepärane film, täis huumorit, sügavaid emotsioone ning raskeid teemasid. Ning otse loomulikult oli näitlejate park suurepärane. Hea film!!


No comments:

Post a Comment