kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 2, 2017

I am Michael



Film: I am Michael (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Mina olen Michale on uskumatu tõsielulugu Michale Glatzest, kõrge profiiliga gay aktivistist, kes tekitas üleriigilise furoori, kui ta teatas, et ta polegi enam gay ja hakkas kristlikuks pastoriks. Film jälgib Michaeli elu San Franciskos koos tema poissõbea Bennettiga, kus ta on poliitiline aktivist, kuni tema isikliku eneseleidmiseni. Pärast seda kui Michael elab läbi väga emotsionaalse hetke, hakkavad teda kummitama kahtlused ja paranoiad ning ta kogeb kristliku ärkamist. Michale ütleb lahti oma gay elustiilist, hülgab oma sõbrad ning asub „tõelise enese“ leidmisele. Ta uurib budismi ja mormonismi ning lõpuks saabub ta krislikusse piiblikooli, kus ta kohtub oma tüdruksõbraga, Rebekahga, ning temast saab ta oma kiriku pastor. See film jälgib ühe mehe kummitusliku teekonda läbi tänapäevase arusaama armastusest, eitusest ning lunastusest.
Drama

Ok. Ma ausalt ei saanud hästi aru, mis selle loo mõte siis oli. Kas see on tagurpidine lugu sellest kuidas gey avastab, et ta tegelikult on ikka straight? Või siis lugu biseksuaalsest mehest, kes loobub meestest? Või oli see lugu, kuidas patune leiab lunastuse jumalas? Otseselt ei ole siin ühtki liini välja toodud, et mis on siis hea või halb või mis on õige või vale.

Michael (James Franco) on tüüpiline SF gay, kes on üleriigilise gayde ajakirja toimetaja. Ta elab ja naudib vaba armastuse elu koos oma elukaaslase Bennettiga (Zachary Quinto). Kui Bennett saab töökoha Kanadas, kolivad nad koos sinna ja Michael alustab seal uue ajakirjaga ning siis teevad nad ka üheskoos filmi, reisides mööda Ameerikat ning rääkides gay noortega, uurides nende probleeme.
 
Üheks suurimaks probleemiks on see, et kristlikust perest noored salatakse tihtipeale oma vanemate poolt maha kui nad oma orientatsiooniga välja tulevad ning kirik on selliste noorte vastu väga vaenulik. Sellel teel leiavad nad ka enda perekonda noore kaaslase Tyleri (Charlie Carver), kes koos nendega edasi reisib ja nende juurde sisse kolib. Tyler õpib füüsikat, ning tema unistus on saada kosmonaudiks.

Ühel segasel hetkel tabab Michaelit paanikahoog, mis tuletab talle meelde, et tema isal oli südamerike, mille tagajärjel ta ühel hetkel siis lihtsalt kokku kukkus ja suri, seega kardabki Michael, et see on ka tema saatus. Pärast uuringute tegemist ja kuni vastused saabuvad elab Michael läbi kahtluste ja kahetsuse hetke, kus ta hakkab kahtlema kõiges selles, mis teda ümbritseb ning elus mida ta elab. Ta leiab taas piibli ja siis ka kristlikud noored.

Ta lahkub Bennetti juurest ning läheb meditatsioonilaagrisse, kus ta kohtub ühe oma kunagise tuttavaga (Avan Jogia), kes ühel hetkel keeldub olemast Michalei süütunde peksukott, keda kord kallistatakse kord togitakse. Seega peab Michael sealt lahkuma.

Tema järgmine peatus on piiblikool, kus ta kohtub Rebekahiga (Emma Roberts), kes esialgu ei tea, kes Michael on, kuid siis suunavad ta klassikaaslased Rebekahi arvuti juurde. Kuid see ei hirmuta neiut eemale, nad püüavad Michali pattudest üheskoos üle saada.

Kogu selle aja peab Michale blogi, kus ta esialgu on suur gay õiguste eest võitleja, siis teavitab et ta pole enam gay ning siis hakkab gay noori ümber pöörama. Loomulikult reageerib ajakirjandus tema teavitustele häälekat ning ka Bennett kirjutab omapoolse nägemuse toimunust, sest temalt küsitakse ju palju seletust.

Selline segane lugu, kuid kui rääkida gaydest ja piiblist, siis sellel teemal on väga hea raamatu kirjutanud Eric Shaw Quinn „The Prince’s Psalm“.

Seega, head näitlejad kuid seganu lugu.
 

No comments:

Post a Comment