kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 9, 2017

Blade Runner 2049



Film: Blade Runner 2049 (2017)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Hinnatud režissöörilt Denis Villeneuve’ilt on valminud „Blade Runner 2049“, palavalt oodatud järg kultuslikule ulmefilmile „Blade Runner“. Teise osa lugu toimub 30 aastat pärast esimese filmi sündmusi. Uus blade runner (jäljendide jahtija) on LA politseinik K, kes avastab kaua varjul olnud saladuse, mis võib ühiskonna riismed veelgi suuremasse kaosesse paisata. K avastus sunnib teda otsima Rick Deckardi, endist LA blade runner’it, kes on kolmkümmend aastat kadunud olnud.
Action, Thriller, Mystery

Olles näinud esimest osa, ei suuda ma tõesti aru saada, miks seda teist osa nii palavalt on oodatud, no aga see selleks.

Mille poolest siis erineb teine osa esimesest? Esiteks on siin valgust, kogu maailm ei olegi pime ja pidevas vihmasajus. Siin on kõrbealasid, täis päiksepaneele (nägin midagi väga sarnast paar aastat tagasi teel Las Vegasest Los Angelesse), rannikualasid, mis on suured vanaraualaod, kus kasvatatakse lapsi – ma ei saanudki lõpuni aru, kas need olid lapsed või siis noored jäljendid – ja siis on kõrb, mis meenutab vägagi Las Vegast, kus aga keegi ei tohiks elada, sest sealne piirkond on reostunud millegi kiiritavaga. Lisaks nendele muutustele, on selles filmis ka palju rohkem tegelasi, palju rohkem kõrgema järgu tähti ning palju rohkem juttu – seda mitte peategelaste poolt, kuid ikkagi.

Kuid nagu ka esimene film, on ka siin palju kohti, kus mõtled – Mida? Miks? Kuidas? Nagu näiteks mesilased, kes elavad keset kõrbe, või koer, kes elab viskist või uusim jäljendi mudel, kes kohe teisipidi tapetakse, ning miks pidi see nende looja olema pime, ning kas tema käsilane oli jäljend või oli ta midagi rohkemat? Ning kas tahate teada, kuidas tappa robotit? Uputage ta ära, loomulikult :).

Aga muidu võiks öelda, et see oleks olnud nagu segu filmidest Drive, Harry Potter, Sõrmuste Isand, Viies element. Ja uskumatult on see film vaid kaks ja pool tundi pikk, sest mul oli küll tunne nagu oleks ma vähemalt viis tundi piinelnud.

Kuid milline tähtedepark siia ikka kokku aeti: Alustuseks loomulikult Harrison ja Grosling, ning Leto, kuid siis veel lisaks Robin Wright, Dave Bautista, Ana de Armas, Mackenzie Davis, Lennie James, Barkhad Abdi, Sylvia Hoeks.

Ning pidage igaks juhuks meeles, et filmis räägitud, pimendus võib olla päris reaalne, seega ärge hoidke kõiki tähtsaid pilte elu ilusaimatest hetkedest vaid elektrooniliselt.

1 comment:

  1. Aga kas ei olnud võimas visuaalia - iga kaader nagu maal seinal
    ...

    ReplyDelete