kaader filmist

kaader filmist

Friday, August 4, 2017

Wind River



Film: Wind River (2017)
Hinne: B+
Sisukokkuvõte: Keset lumist ja metsikut tundrat leiab professionaalne kiskjakütt Cory Lambert (Jeremy Renner) kohaliku noore indiaanineiu surnukeha. FBI saadab uurimist juhtima terase kuid algaja agendi Jane Banneri (Elizabeth Olsen), kes saabub kaugesse Wind Riveri reservaati otse Las Vegasest, olles ilmselgelt ettevalmistamata nii Wyomingi jäise kliima kui võika veretöö suhtes. Vaatamata enda traagilisele minevikule ja isiklikule seosele mõrvajuhtumiga otsustab Cory südikale agendile appi tulla, et seekord hoopis teist sorti kiskjale jahti pidada.
Drama, Criminal

Wind River on suurepärane kriminaalne lugu.

Ma mõtlesin ikka tükk aega, kuidas võiks nende filmide sarja nimi olla – Nais FBI agendi tuleristsed? FBI naisagendid äärealadel? Ma ei adunud seda enne selle filmi vaatamist, et sama stsenarist on kirjutanud ka Sicario loo, kuid seda filmi vaadates meenutas küll selle loo lootusetuse tunne ja julmus ja naispeategelase „täiskasvanuks saamise lugu“ kohe vägagi Sicariot (või siis kuidas võiks Hawkeye ja Scarlet Witch tavalises maailmas hakkama saada, kui üks neist oleks looduspargi jahimees ja teine nooruke FBI agent :))

Soome suusafänni ebaõnnestunud näomaalinguga :)
Jah lugu on võigas ja tundub uskumatult julm, kuid nagu öeldud, on see lugu kirjutatud tõsielule tuginedes ja kui inimesed on eraldatud tavalisest ühiskonnast, hakkavad nad looma oma seadusi, muutuvad julmemaks endast nõrgemate vastu, ning kui keegi neid ohjeldamas pole, lähevad asjad väga kergesti käest ära.

Hea lugu, head näitlejad.

No comments:

Post a Comment