kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 17, 2017

Moana



Film: Moana (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Kolme tuhande aasta eest rändasid maailma parimad meresõitjad üle Vaikse ookeani, avastades hulgaliselt Okeaania saari. Ent siis katkesid rännakud tuhandeks aastaks - ja mitte keegi ei tea selle põhjust. Nüüd aga asub kartmatu teismeline Moana ohtuderikkale teekonnale, et päästa oma rahvas. Teejuhiks saab talle seejuures kunagine vägev pooljumal Maui, suur kelm ja trikitaja, kelle jaoks kõige kallim... on tema ise. Üheskoos rändavad üle tormitseva avamere, kohates koletisi ja ületamatuna näivaid takistusi. Suurte seikluste käigus saab Moanale selgeks ka see, kes ta ise tegelikult on.
Animation, Comedy, Adventure

Esiteks Vaiana?!?!?!? Miks küll ometi on selle filmi peategelase ja seega ka filmi nimeks Eesti versioonis Vaiana?!?!??!

Aga et siis Moana, vana Polüneesia legendi põhjal tehtud lugu, noorest neiust, tema õnnelikust elust paradiisi saarel, mis ühel hetkel hakkab mädanema seestpoolt, siis ta leiab laevad ja leiab võimaluse kuidas isa hoiatusele vaatamata minna üle rifi ning päästa saar hävingust.

Selles multikas on nalja, laulu, ullike reisikaaslane, ennasttäis kangelasest/pooljumalast reisikaaslane, suurepärased merevaated nii ülevalt kui altpoolt, kuid lõppkokkuvõttes on see ju tüüpiline Disney printsessi lugu kus hea võidab halva, kus printsess laulab ning põhilugu on võetud kuskilt vanast müüdist/muinasjutust.

Vaadatav, kuid ei midagi erilist.

No comments:

Post a Comment