kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 2, 2017

Ööloomad



Film: Nocturnal Animals (2016)
Hinne: A
Sisukokkuvõte:Los Angelese kunstivahendaja Susan Morrow (Amy Adams) elab äärmiselt privilegeeritud, kuid hingeliselt sisutühja elu koos abikaasa Hutton Morrow’ga (Armie Hammer). Ühel nädalalõpul, kui Hutton on taas ühel oma järjekordsel ärireisil, saab Susan postipaki käsikirjaga. See on romaan pealkirjaga „Ööloomad“ ning selle autoriks tema endine abikaasa Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), kellega Susan pole juba aastaid suhelnud. Käsikirjaga kaasas on kiri, milles Edward väljendab soovi oma peatsel külaskäigul L.A.-sse Susaniga kohtuda. Üksi kodus asub Susan käsikirja lugema. Romaan on pühendatud talle, kuid selle sisu on vägivaldne ja ruineeriv, sündmustik valusalt isiklik ja allegooriline. Edwardi kirjutatust sügavalt mõjutatuna hakkab Susanile tahtmatult meenuma kõik see, mis minevikus nende vahel oli ning tema elus tehtud valikud saavad uue mõistmise valguses ümber hinnatud. Armastus, mis tundus olevat ammu surnud, lööb lõkkele ning selguvad tõelised kangelased nii elus kui fiktsioonis.
Drama, Thriller

Filmi esimesed u 10 minutit on üllatav ja ebameeldiv, kuid pidage vastu ja mõelge, et me kõik oleme oma riiete all alasti, kuid mitte me kõik ei julge oma vormist väljas keha näidata nii nagu need julged naised. Ning isegi kui see on kunst, pole see Kunst vaid pigem rämps, kuigi Raffaeli ja Botticelly ajal oli vormikas (vormist väljas) alasti naise ihu kujutatud paljudel maalidel ja siis oli see väga hinnatud, lihtsalt tänapäeval osatakse ilusad asjad inetuteks muuta, tehes neist grotesksed asjad. Aga nii palju sellest filmi algusest mis tuleb lihtsalt ära kannatada.

Ööloomade lugu on kaasakiskuv põnevik, kus jooksevad kõrvuti kolm lugu – Susani igapäevaelu, kui ta loeb oma endise abikaasa saadetud raamatu käsikirja, siis raamatus toimuv, mis on või ei ole kirjutatud tuginedes Susani ja Edwardi tegelikule elule, ning Susani meenutused tema ja Edwardi taaskohtumisest ja nende ühisest elust kuni ta leidis oma uue abikaasa Huttoni.
 
Kui palju raamatust on tegelikult juhtunud ja kui palju on fantaasia?

Pärast filmi vaatamist saate juba oma fantaasia tööle panna ja mõelda, milline võiks olla tõde, või siis võtate Austin Wrighti raamatu Tony and Susan ja loete seda mida Tom Ford filmist välja jättis.

No comments:

Post a Comment