kaader filmist

kaader filmist

Thursday, September 15, 2016

Bridget Jonesi beebi



Film: Bridget Jones’s Baby (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Pärast Mark Darcyst lahku minekut pole Bridgeti elu sugugi selline nagu ta oma metsikutes unistuses ette näinud oli. Neljakümnendais eluaastais, tippvormis ning jälle vallaline, otsustab meie kõigi lemmik vanatüdruk keskenduda täielikult oma teleprodutsendi tööle ja suhelda vaid oma armsate pööraste sõpradega. Elu on taas rööpas ja kontrolli all, miski ei saa seda võssa juhtida. Kuid siis tõmbab asjaliku karjäärinaise armuelu üles ootamatult kiired pöörded ja Bridgeti linade vahele maandub kuum kutt Ameerikast. Särava naeratusega võluvalt sõnaosav äpi-miljonär Jack on kõik see, mida Darcy teps mitte ei olnud. Kuid ka Darcy ei ole Bridgeti universumist veel lõplikult lahkunud. Kui Bridget ühel imekenal päeval avastab, et ta on sedapsi mis sedapsi, jätkub peamurdmist kauemaks, sest isakandidaate on täpselt kaks.
Comedy,
 
Ok, esiteks – kui te olete lugenud Bridget Jonesi kolmandat raamatut Bridget Jones: poisi järele hull, siis unustage see raamat. Kuigi filmi stsenaariumi kirjutamisel on kaasa löönud ka Helen Fielding ise, põhineb see film siiski vaid tema raamatute karakteritel, mitte raamatutel. Seega võtke seda filmi kui kolmandat osa Bridgeti filmidest, sest ka teisel filmil oli raamatuga üsnagi vähe pistmist.

Aga nüüd siis filmi juurde – no kas nad ei võinud siis mõnda muud vanust Bridgetile valida? Mul on südamest hea meel, et ma ei läinud seda filmi vaatama möödunud reedel, sest siis oleks see ikka tõsiselt halenaljakas lugu olnud (inside joke :D). Aga jah, Bridget on 43, üksi ja meeleheitel. Tema noorem töökaaslane veab ta mingisugusele porisele muusikafestivalile, kus nad vanuritele kohaselt ei tunne ära tänapäevaseid kuulsuseid ning kus Bridget satub purjus peaga vägagi võluva ameeriklase jurtasse (McDreamy :)).
 
Paar päeva hiljem saab ta taas piinlikus olukorras kokku Darcyga, kes tunnistab et ta on oma abikaasast lahutamas ning taas kord on palju alkoholi abiks – ma ei saa mainimata jätta, et see stseen, koos muusikaga oli väga Hallide varjunditelik :).

Aga kus on siis Cleaver – Cleaver on teadmata kadunud ja maha maetud – et siis mitte Darcy pole surnud, vaid hoopis Daniel (võib-olla).

Noh ja siis paar rasedustesti hiljem lähebki lahti tants Bridgeti kõhu ümber – kes on isa, kes tahab olla isa, kes tahab olla abikaasa, kuidas vanemad seda uudist võtavad, kuidas tööl seda uudist võetakse ….

See on hea, et nad ei lase selles filmis liugu vanade tuntud naljade abil (tõsi, natuke näidatakse kaadreid vanadest filmidest, meeldetuletuseks) kuid naljad on ikkagi uued. Kuigi ma alguses kartsin, et McDreamy ei sobi siia filmi sama palju, kui ta ei sobinud ka muusikali Enchanted, kuid tegelikult sai ta väga hästi hakkama, algul küll natuke kobistades, kuid lõpuks oli ta juba nagu vana kala komöödialainetel (äkki oli abi sellest, et ta on ju harjunud beebidega mängima :)).

Igatahes oli see üks suurepärane komöödia! Ja kas te teate mis on Mark Darcy keskmine nimi? Kas te teate, mis on Jane Austeni Darcy nimi? Ning miks peab ühel lapsel vaid kaks vanemat olema, miks neid ei võiks kolm olla?

Noh, ühesõnaga, sellest võib ju väga hästi edasi tulla siis juba rohkem raamatu sarnane film, sest nüüd juba ju on Bridgetil üks laps ja abikaasa ja …

No comments:

Post a Comment