kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 2, 2016

The Finest Hours



Film: The Finest Hours (2016)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: Rannavalve sooritab julge päästmisoperatsiooni Cape Codi rannikul, kui paar naftatantrit on 1952 aasta talvetormis pooleks murdunud
Drama, History, Action

Vaatamata sellele, et tegu on tõsieluloo ekraniseeringuga, et see on raamatu järgi tehtud film, et film kubiseb kõiksugustest tuntud nägudest nii kino kui ka televiisori ekraanidelt, on see ikkagi üks kehva dialoogiga ja nõrkade kaadritega film.

Põhimõtteliselt võib seda võtta kui Titaaniku reisjate päästmist kajakiga või siis Perfect Storm 2. Filmi peategelane on nooruke rannavalve kapten Bernie Webber (Chris Pine), kelle kallim Mirjam (Holliday Grainger) on just teda endale meheks palunud, saadetakse tormisel merel päästeoperatsioonile ühe üsnagi kipaka julaga, kuhu mahub max 12 inimest. Tormis pooleks läinud tankril võitlevad aga elu eest 32 meremeest. Kuigi Webber ning tema kaaskapten Richard Livesey (Ben Foster) pole kindlad, kas nad sellise tormiga rifist üle saavad, annab nende kõrgeim juhataja Daniel Cluff (Eric Bana) neile siiski käsu edasi minna.


Männikoorest paadike surfabki lainete peal ja all (vahest tulles vee alt välja täiesti kuivalt, vahest on paat triiki vett täis) kaotades kompassi, kuid lõpuks on nad siiski rifist üle. Kuid kuhu siis minna? Raadio ei tööta, kompassi ei ole! Kuid mingi ime läbi komistavad nad ikkagi selle pooliku tankri peale, mille ajutine kapten – mehaanik Ray Sybert (Casey Affleck) on karile ajanud, et mässav meri neid veelgi rohkem avamerele ei uhuks kui vesi on lõpuks mootori üle ujutanud, sest siis ei leiaks neid enam keegi.

Ja siis pakitaksegi pea kõik 37 meest selle pisikese paadi pardale ja alustatakse tagasisõitu – vaatamata sellele, et nad ei tea kus nad on ja kuspool on kallas. Kaldal ootavad neid kohalikud, ning kuna torm on linnast elektri viinud, siis panevad kõik sadamasse läinud autod oma tuled põlema, et mingitki pidepunkti neile anda.

Vot selline, üsnagi tühi ja mitte just kõige paremini tehtud film, seega ei imesta üldse, et ta meie kinode repertuaarist siiski kadus.


No comments:

Post a Comment