kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, May 24, 2016

Kood 999



Film: Triple 9 (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Seltskond korrumpeerunud politseinikke satuvad eriti suurde jamasse, kui neid hakkab šantažeerima Vene maffia. Ainus viis mafiosnikega ühele poole saada on viia läbi erakordselt keerukas rööv. Kuigi esmapilgul paistab idee teostamatu, koorub kaabakatel lõpuks kaval plaan. Nimelt panna ühes linna otsas toime algaja politseiniku mõrv ja kui kogu linna politseiekipaažide tähelepanu on kood 999-ga („politseinik tapetud“) hõivatud, saavad ülejäänud „räpased“ politseinikud linna teises otsas võimaluse rööv teoks teha. Aga nagu ikka, on headel plaanidel komme teostamise faasis mitu vinti peale keerata.
Drama, Action, Criminal

Isegi politseinikud on inimesed. Ja kui ühel politseinikul on õnnestunud tõsiselt suurde ämbrisse astuda, ning Vene mafiosiniku õega laps saada, siis ei jäägi tal muud üle kui täita nende käske, kui ta tahab oma poega näha. Kuigi enne iga ülesannet lubatakse talle, et see on viimane, muutuvad ülesanded järjest jultunumaks.

Politseinik on endale appi võtnud oma endised sõjaväekaaslased ja nende lähimad ja kallimad vennad. Kuid see kamp ei ole päris ideaalne, kuna üks vennike on endine narkar ja võimalusel topib kotti raha, mida ta ei peaks puutuma ja teine on psühhopaat, kes tegeleb päevast päeva laipadega ning tal pole mingit probleemi kuule ka oma kaaslastesse saata. Ja neil kõigil on oma reeglid kuidas nad oma piirkonnas korra säilitavad, ning need reeglid ei pruugi alati olla samad, mis on seadustes.


Mida ahnemaks mafiosnikud muutuvad, seda ohtlikumaks muutuvad ülesanded ja kui nad ka aimavad, et äkki ei saagi nad oma tahtmist, siis nende mõjutus meetodid on väga veriselt efektiivsed.

„Viimane“ ülesanne nõuab aga suurt eeltööd, sest selleks, et see korda saata, peab võimalikult palju aega võitma, enne kui politsei teised üksused tulevad asja uurima.

Samal ajal on politseisse tulnud uus tegija, mujalt üksusest, kes on ühe nende üksuse uurija vend. Ta pannakse paari ühega sellest räpasest kambast ja nad ei saa omavahel kohe üldse klappima, seega kui tullakse sellele hullule ideele, et kasutada tähelepanu kõrvale juhtimiseks 999 koodi, ongi neil ohver olemas.

Kuid elus ei lähe miski nii nagu plaanitud ja kui pahad juba kord hakkavad üksteist ükshaaval ära noppima, siis ei ole enam keegi kaitstud.

Põnev film igatahes!

No comments:

Post a Comment