kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 8, 2016

Lolo



Film: Lolo (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Moemaailma tipus töötaval Violette’il on olemas kõik: paeluv töö, kuulsad tuttavad, kaunis korter Pariisi moodsas linnaosas ja 19-aastane poeg, kes liigub keset päeva kodus aluspükste väel ringi. Lolo on ema kallis pojake, avangardistlik maalikunstnik ja veetlev seltskonnalõvi, kellega on mõnus hommikusöögilauas vestelda ja trendikatel kokteiliõhtutel käia. Kuid Violette’i muud suhted meestega paistavad seevastu alati lõppevat kummaliste katastroofidega.

Puhkusereis Biarritzi muudab kõik. Sõbranna õhutab Violette'i „korstnaid puhastama“ ja too teebki nagu kästud: armub kõrvuni kohalikku IT-geeniusse Jean-Rénesse, kes hakkab just Pariisi kolima. Kuidas kulgeb Pariisi snoobi ja tema maapoisist kallima suhe?

Julie Delpy kerglaslikult irooniline komöödia ühendab endas neurootilised neljakümneaastased, armsalt kavaldavad noored mehed, Pariisi tormaka elustiili ja moeguru Karl Lagerfeldi vaimustava osatäitmise iseendana. Tulemuseks on film, milles on nii romantikat, armukadedust kui ka IT- ja moemaailma äkilisi pöördeid. Ja mis kõige parem: film annab raudkindlaid nõuandeid selle kohta, kuidas sundida täiskasvanud lapsi iseseisvalt elama (võib-olla).
Comedy, Drama, Romance

Lolo on tüüpiline Euroopa film, täis kontrollimatut keelekasutust, pidevat juttu august ja augu ümber ning peategelaste kunstilisi saavutusi. Loo peategelane Violette (Julie Delpy, kes on ka filmi käsikirja autor ja lavastaja) on neljakümnendates naisterahvas, kes töötab moemaailmas moeetenduste korraldajana ning kes on viimased kümmekond aastat elanud vaid oma pojale. Kõik mehed kes ta elus on olnud, kaasa arvatud Lolo isa, on olnud mingil määral tõprad/äbarikud, kes on Violette alati välja vihastanud ja seega on ta nad välja visanud. Kui ta siis puhkuse ajal, sõbrannade õhutusel läheb üheks korraks voodisse kohaliku Jean-Renega, ei osak ta ettegi arvata, et sellest võiks midagi tõsisemat tulla.

Violette ja JR sobivad ja kui JR Pariisi kolib jätkavad nad oma suhet. Violette poeg Lolo on aga lahku läinud oma järjekordsest tüdruksõbrast ja taas ema juurde kolinud. Esimene kohtumine JR ja Lolo vahel on tiba piinlik, kui Vilolette ja JR suudeldes voodisse kukuvad, kus magab Lolo, kes on ema toas telekat vaadanud.

Lolol on oma teooria ema meeste kohta, nad on kas A, B, C või D kvaliteediga. Ta isa oli A, kuid enamus teisi on olnud D. Tema eesmärk on ema taas vallaliseks saada enne talvist Pariisi moenädalat, et ema taas teda üritustele kaasa võtaks ja ta endale uue modellist tüdruksõbra leiaks. Seega tuleb kõrvikust IT mehest lahti saada. Käiku lähevad sügeluspulber, halb moenõu, sulaselge valetamine – mis iganes, et ema taas vallaline ja puhtalt poja päralt oleks.

Lolo on väike õel psühhopaat, kellel on ka Oidipuse kompleks, kelle eesmärk on, et tema ema oleks vaid tema päralt, seega on ta valmis õhutama ema ebakindlust, haiguste hirmu ja kõiki muid suuremaid ja väiksemaid foobiaid, et vaid oma tahtmist saada.

Lugu oli küll naljakas, kuid samas nii õel. Pärast seda filmi küll järelkasvu saada ei tahaks.

No comments:

Post a Comment