kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 29, 2016

Kapten Ameerika: Kodusõda



Film: Captain America: Civil War (2016)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Steve Rogers (Chris Evans) juhib uut Tasujate meeskonda, püüdes jätkuvalt kaitsta inimkonda kõikvõimalike ohtude eest. Kui vahejuhtum, millega on seotud ka Tasujad, toob kaasa hulgaliselt süütuid ohvreid, hakatakse nõudma sedasorti kangelaste kontrolli alla võtmist ja riigipoolset juhtimist. Selline sündmuste areng lõhestab Tasujad kaheks leeriks. Ühel pool on Steve Rogers, kes usub, et Tasujad peaks saama tegutseda vabalt, ilma valitsusepoolse sekkumiseta. Nende vastas seisavad need, kelle juhiks on Tony Stark (Robert Downey Jr.), kes toetavad koostööd armee ja valitsusega. Mida päev edasi, seda vältimatumaks muutub kahe poole vaheline terav konflikt.
Action, Comedy, Thriller

Järjekordne suurepärane MARVEL’i teos.

Seekord siis ei võitle Kapten Ameerika ja Co mitte pahade vastu vaid nad tegelevad nende oma organisatsioonisisese lõhega. Algab nagu Imelisedki, et kangelased on küll toredad, kui aga nende päästeoperatsioonid toovad kaasa tsiviilisikutes ohvreid, ei taha keegi tunnistada, et Tasujate sekkumiseta oleks ohvrite arv veelgi suurem, kui antud hetkel oli. Neile heidetakse ette New Yorki, Washingtoni, Sokoviat … - kuid keegi ei maini poole sõnagagi Londonit, nii ma arvasingi, et keegi ei saa Londoni lammutamise pärast peapesu :( :).

Seega tuleb Tasujad muuta tavalisteks „päästjateks“, kes lendavad kohale vaid siis kui helistatakse, kui ülemused on hinnanud, et nende abi on tõesti vaja ja vaid siis kui on kindel, et süütud kõrvalseisjad mingil juhul viga ei saa.

Need, keda süümekad tõsiselt vaevavad, või keda on mõjutanud hukkunute lähedased, neid isiklikult surmades süüdistanud (mitte neid pahareid, kes tegelikult tekitasid sellise olukorra, kus inimesed surma võisid saada, vaid päästjaid sest nemad ei suutnud ju päästa iga üht kui viimast isikut ja mis hulleimgi veel, nad jäid ise ellu), need on nõus alla kirjutama oma „töölepingule“ kogu maailmaga, mis seob neid käsist ja jalust ja annab paharitele eelise. Teised aga tahavad toetuda oma sisetundele ja vajadusel päästa igal võimalusel ja igal pool.

Seega kui üks järjekordne süütu kõrvalseisja lähedane asub lammutama Tasujate meeskonda, lavastades mugavalt ühe või teise neist süüdi, või siis kasutades ära nende lähedasi suhteid, siis on nad tegelikult jõuetud ja pimedad. Usutakse ju seda, kes esimesena uudise toob ja ajakirjandus ei valeta kunagi ning pilte pole ju võimalik lavastada. On ju nii? :)


Kuid see sisevõitlus toob nende ridaesse ka uusi liikmeid, kes siiani on olnud üksiküritajad – Sipelgamees ja Ämblikmees ning ühe täiesti uue tegelasena tuleb ka ekraanile Must Panter (või nagu mina ta ristisin esmapilgul - SM Pussy).

Nagu ikka, on kogu lugu täis peeneid vihjeid eelnevatele filmidele ja nende omavahelistele suhetele, seega naerda saab koguaeg ja südamest. Stan Lee tuleb ka loomulikult korraks ekraanile ja tundub, et enam polegi tema leidmine vaid fännide pärusmaa, sest seekord tekitas tema ekraanile ilmumine juba üleüldise äratundmisrõõmu.

See film peaks olema viimane Chris Evansi film Captain Americana, aga eks aeg näitab.

No comments:

Post a Comment