kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, April 26, 2016

Earth to Echo



Film: Earth to Echo (2014)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: See lugu jälgib nelja sõpra, kes leiavad tulnuka, kes püüab oma tähelaeva kokku panna. Üheskoos kaitsevad teismelised tulnukat ja aitavad tal tähelaeva ehitada, et ta võiks tagasi oma koduplaneedile lennata.
Adventure, Family,

Kui ma õieti mäletan, oli see film mingi aeg ka meie kinodesse jõudvate filmide nimekirjas, kuid siis ta sealt kadus ja täiesti põhjendatult, sest tegu on ikka vägagi nõrga looga.

Põhimõtteliselt võiks seda filmi vaadata kui segu E.T. ja Videopäevikute filmidest. Väike, nunnu, ohutu tulnukas satub maale, valitsuse agendid hakkavad teda loomulikult kohe otsima. Otsimise käigus ehitatakse üles terve suur lugu sellest, kuidas läbi elurajooni ehitatakse kiirtee, seega peavad kõik kohalikud elanikud kolima. Kolm sõpra ei ole selle kolimise üle sugugi õnnelikud, sest  see tähendab, et nad ei saa enam koos olla.


Kui ühe poisi aias kõik telefonid lolliks lähevad ja nad saavad aru, et see säbru, mis nende telefonide ekraanidele tekib on mingi kaart, otsustavad nad viimasel õhtul, enne kui nad kõik kolima peavad, minna uurima, kuhu see kaart neid juhatab.

Esimesest kohast leiavad nad mingi imeliku tolmuse toru moodi asja, mis reageerib vilistamisele. Kui nende öisele retkele satuvad peale täiskasvanud, siis nad põgenevad ja nende mobiilidesse tekib uus kaart, uue sihtkohaga. Igas uues sihtkohas kogub toru üha uusi osi juurde ja siis ilmub sellest torust ka mingi pisike hõljuv suuresilmne olend. Üks sihtkohtadest on poiste koolikaaslase ja silmarõõmu magamistuba. Kui tüdruk nad sealt avastab, siis kutsub ta ise ennast poistega kaasa ja edasi jätkatakse juba neljakesi.
 
Kuni need täiskasvanud, kes ka „kiirteed“ ehitavad nad kätte saavad ja koos olendiga vanaraua kogumiskohta viivad. Seal saavad lapsed taas põgenema ja nende tee viib neid tagasi sinnasamma tagahoovi, kust kõik alguse sai.

Tuleb välja, et täiskasvanud mitte ei planeerinud kiirtee ehitust, vaid selle elurajooni alt oli leitud kosmoselaeva jupid, mille kokkupanekul kardeti, hävineb kogu ümbruskond. Kuid kui väike olend on pandud tagasi juhtimispulti, paneb ta oma tähelaeva kokku vägagi vähese kahjuga kogu ümbruskonnale. Kuid see ei aita poisse, sest nende vanemad on juba uued majad ostnud ja kolida tuleb neil ikkagi.

Selline üsnagi tüüpiline ja tühi noortefilm tulnukatest ja sõpruse murdumatust jõust.

No comments:

Post a Comment