kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 18, 2016

Päikesest pimestatud



Film: A Bigger Splash (2015)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: Filmis „Päikesest pimestatud“ puhkab ja taastub kuulus paarike − rokkstaar ja filmitegija (Tilda Swinton ja Matthias Schoenaerts) − päikeseküllasel ja eraldatud Pantelleria saarekesel Itaalias, kui nende rahu segab ootamatult külla saabunud vana sõber oma tütrega (Ralph Fiennes ja Dakota Johnson). See külaskäik vallandab armukadeduse- ja kiremöllu ning seab lõpuks kõik osalised ohtu.
Drama, Criminal, Mystery

Deem küll sellel filmil on hea treiler ja loomulikult on ka kõik neli peategelast head näitlejad kellelt saab oodata vaid parimat. Kuid kahjuks …
 
Et siis, väiksel saarel vahemeres, mis jääb üle mere tulevate põgenike teele, puhkavad ühes eraldatud villas endine rockstaar ning tema filmitegijast poisssõber. Naine on oma kõri vigastanud viimasel kontserdil ja seega ei saa ta rääkida, vajadusel vaid sosistab.

Nende idülli tuleb segama naise endine kallim, kes on tegelikult naise seitse aastat tagasi naise ulatanud noorele filmitegijale, kes sel ajal tegi dokumentaali muusikamaailma kuulsustest (vist?). Mehega on kaasas ka noor neiu, kes tuleb välja, on tema tütar (väidetvalt).
 
Kuna saarel on järgmisel päeval suur festival, siis loomulikult pole uustulijatel kuskil ööbida ja ka nemad kolivad villasse. Ning õhkkond villas muutub särisevaks. Sest vana sõber ei võta tõsiselt rockari vajadust mitte rääkida ja püüab teda iga hetkel sundida midagi ütlema, lisaks kutsub ta neile ka külalisi pererahvaga läbi rääkimata ja püüab igati mõista anda, et ta on tegelikult saarele tulnud selleks, et oma endist kallimat tagasi võita.

Tema tütar, küll väidetavalt 22 aastane, käitub nagu tujukas teismeline, kes on isaga reisil, ikka käitub – suitsetab salaja, joob – ja tema alles leitud „üllatus“ isa käitub temaga nagu ta oleks tema noor armuke.

Vanemad inimesed teavad üksteisest palju saladusi ja isa on neid jaganud ka oma tütrega, seega vihatakse pidevalt siit ja sealtpoolt vihjeid mineviku ja pattude kohta, millest „sõbrad“ jätaks pigem rääkimata.

Vana sõber püüab pidevalt leida üksiolemise aega Rockariga ning tütar püüab filmitegijat kõrvale viia. Sädemed lendavad, vihjed on otsesed ja kaudsed ja kogu lugu on üks segane värk. Ja siis suren neist üks. Kuid ka selle tulemusel ei selgine lugu mitte üks raas, pigem muutub veelgi segasemaks.

Ma ütleksin, et tegu on Euroopa „filmikunsti“ filmiga, kus on palju alasti keha, palju tühje lähivõtteid asjadest, mis võisid teatud valguses vaid operaatorile huvitavad tunduda ja toimetajad kasutasid neid tühikute täiteks. Lugu oli segane ja tühi ning see kaks tundi tundus mulle nelja tunnise piinamisena. Nii hea treiler ja nii kohutav film.

No comments:

Post a Comment