kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 25, 2016

Victor Frankenstein



Film: Victor Frankenstein (2015)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: Radikaalne ja geniaalne teadlane Victor Frankenstein (McAvoy) ja tema sama geniaalne õpipoiss Igor Strausman (Radcliffe) jagavad ühist unistust aidata inimkonda oma vapustava uurimustööga surematusest. Kuid Victor läheb oma eksperimentidega liiale ning tema kinnisideel on kohutavad tagajärjed. Vaid Igor saab oma sõpra hullumeelsuse äärelt tagasi tuua ning päästa teda tema enda koletusliku loomingu käest.
Drama, Horror

Film, mis pidi ka meie kinodesse jõudma, kuid õnneks ei jõudnud. Miks õnneks? Sest see oli ikka üks tõsine saast!!

Lugu algab tsirkuses, kus elab küürakas teismeline, kes töötab seal kui kloun, keda kõik võivad klobida ja see ei häirigi teda, sest ta muud ei tea, kuid oma vabal ajal uurib ta meditsiini ja vajadusel ka töötab tsirkuse arstina. Tema päevi teeb helgemaks üks imekaunis akrobaat.

Kuid ühel õhtul, neiu kukub, küürakas kiirustab talle appi ning samal ajal tuleb appi ka üks noor arst. Üheskoos saavad nad ta taas hingama. Kuid tsirkuse juhile ei meeldi see, et küürakas end nii avalikult arstina näitas, seega põletab ta poisi raamatud ja paneb ta puuri luku taha. Noor arst, päästab ta välja ka koos põgenevad nad tsirkusest.

Ilmneb, et küürakas pole küürakas mitte selgroo valesti kasvamise pärast, vaid selle pärast, et ta selgroo ümber on kogunenud vedelik ja see on see, mis on noormehe küüru sundinud, kuid ilma selleta, on ta sirge poiss nagu kõik temavanused, lihtsalt esialgu peab ta selgroo toetuseks korsetti kandma.

Seega saab see noor sire poiss nimeks Igor (Victori endine korteri- ja õpingute kaaslane oli Igor, kuid ta oli juba pikemat aega kadunud) ja ta hakkab abistama Victorit tema eksperimentide juures, ühendades taas läbilõigatud närve.

Victoril on salajane projekt, mida ta lõpuks näitab ka Igorile. Ta tahab surma võita, ta tahab surnud uuesti üles äratada, et keegi ei peaks tundma kaotusvalu. Kui nad tema esimest eksperimenti ülikoolis näitavad, siis pääseb katses osalenud ahv loomulikult mööda ülikooli jooksma.

Kuid see ülikooli katse toob neile ka uudishimulikke ligi, ning noor aristokraat on valmis kandma kõik nende kulud, kui nad võtavad järgmiseks ette inimese elustamise.

Vahepeal on Igor taas üles leidnud selle akrobaadi, kelle nad koos Victoriga päästsid. Temagi oli ülikooli katse juures ja tema oli see keda ahv esimesena ründas, seega ei ole ta meeste eksperimendist sugugi huvitatud ja püüab ka Igorit veenda sellest loobuma.

Kuid Victor ei saa lahti oma kinnisideest, luua üliinimene. Kuid neile jõuab jälile ka politsei, siis ei jää üle muud, kui minna noore aristokraadi maamõisa. Kuid Igor keeldub kaasa minemast ja seega pole teda ka enam vaja. Kuid tal õnnestub siiski pääseda ja oma armastatud akrobaadi abiga järgneb ta Victorile. Kohale jõuab ta viimasel hetkel, kuid kahjuks suudab ta päästa vaid …

Et siis eellugu, kuidas koletise idee üldse tekkis ja kas olid Frankenstein ja Igor. Idee võis ju olla hea, kuid teostus – McAvoy oma tüüpilises Macbethilikus maniakaalusses, Radcliffe nagu ikka püüdlik õpilane ja hea ja kurja vahel võitleja. Lugu oli ülemõeldud ja absurdne. Täiesti mõistetav, miks ta meie kinodesse ei jõudnud.

No comments:

Post a Comment