kaader filmist

kaader filmist

Thursday, February 25, 2016

The Dressmaker



Film: The Dressmaker (2015)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Glamuurne naine läheb tagasi koju, väiksesse Austraalia linnakesse. Koos oma õmblusmasina ja haute couture stiiliga, muudab ka linnakese naisi ja naudib magusat kättemaksu neile, kes talle kunagi liiga tegid.
Drama,
 
Õmblejanna on tehtud Rosalie Hami samanimelise raamatu järgi ja tegu on vägagi hea looga. Lugu toimub 1950 alguses.

Nimelt tuleb Myrtle ’Tilly’ Dunnage (Kate Winslet) taas kodukülla pärast seda kui ta on kakskümmend aastat ära olnud. Selle kahekümne aasta jooksul on ta rännanud mööda Euroopa moemaju ja temast on saanud vägagi andekas õmbleja. Kakskümmend aastat tagasi saadeti ta kodust minema, kuna teda süüdistati oma koolikaaslase surmas.

Esimene keda ta tagasi saabudes kohtab, on kohalik politseiinspektor, kes on salaja ka dragqueen. Tema ema, keda kutsutakse külas Mad Molly ei tunne esialgu oma tütart ära ja ta elab põhimõtteliselt seapesas, sest ta pole juba aastaid kedagi majja lasknud ja ise pole ta ka seal lillegi liigutanud. Kuid Tilly asub maja koristama ja ema mälu tagasi tooma.

Linnakese elanikele näitab ta end esimest korda jalka võistlusel. Kohalike meeskonna kapten Teddy (Liam Hemsworth) palub tal kas mängul lahkuda või riideid vahetada, sest kui ta oma punase kleidiga platsi ääres on, siis ei saa ta poisid mängule keskenduda. Tilly otsustab kleiti vahetada … ja vastasmeeskond kaotab haledalt.

Nüüd on kogu külake elevil ja esimesena pöördub tema poole abi saamiseks poodniku tütar. Peagi kannavad kogu külakese naised vaid kõrgmoe kleite ja mehed on hullumas, sest neil polnud aimugi, millised iludused neil külas elavad. Teddyl on aga silmi vaid Tilly jaoks ja tema pere on ka olnud üks vähestest, kes on Tilly ema aidanud kõigi nende aastate jooksul.

Kuna Tilly täpselt ei mäleta, mis juhtus enne seda kui ta minema saadeti, kuid kõik kutsuvad teda mõrvariks, siis hakkab ta uurima, mis õige toimus. Ta saab teada, et nende õpetaja, kes pole teda kunagi sallinud, valetas politseile, et ta nägi kuidas Tilly poissi telliskiviga lõi, kuid tema jutt ei klapi.

Kui poodniku tütar abiellub linnakese rikkam noormehega, siis tuleb ka kogu linnake sinna pulma, ning vaatamata sellele, et linnakesse on tulnud ka uus õmblejanna, kes püüab kliente üle lüüa, on siiski enamus külalistel seljas Tilly kleit. Kuid nagu pulmades ikka, on seal rõõmsaid inimesi ja kadedaid inimesi, ning kui siis teatud inimestele teatud asju kõrva sosistada, siis läheb ka sõda lahti.

Teddy viib Tilly sellest mäsust minema ja püüab talle selgeks teha, et ta pole neetud ja tal on õigus õnnele. Ta on valmis milleks iganes, et Tilly teda vaid usuks …

Tillyt ei lubata isegi kirikusse ja kui siis ka ta ema sureb, on matustel vaid Tilly ning politseinik.

Veel enne kui Tilly oma mineviku selja taha jätab, on tal vaja külakesele teha viimane teene ja see teene on vägagi särtsuv ja leegitsev.

See oli nii hea film. Siin oli nalja ja nuttu ja põnevust ja draamat. Ja näitlejad – Kate Winslet oma tuntud headuses, Hugo Weaving taas nii Kõrbe Kuninganna Priscillalik. Tõsi, Liam Hemsworht võib-olla pole kõige parem näitleja, kuid selle teeb ta tasa sellega, kui ta särgi seljast võtab :). Ja ka kõik muud külakese elanikud olid suurepärased. Hea film ja raamatut asun lugema kui mitte homme, siis ülehomme kindlasti!! 
(27.02) Loetud, arvamust saate lugeda siit.

No comments:

Post a Comment