kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 8, 2016

Elu valikud



Film: The Choice (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Romantiline draama „Elu valikud“ põhineb New York Timesi enim müünud autori Nicholas Sparksi samanimelisel romaanil.

„Elu valikud“ on lugu Travis Parkerist (Walker) ja Gabby Hollandist (Palmer), kellest saavad väikeses rannikulinnas naabrid ning kes alustavad suhet, mida kumbki neist ei oleks osanud ette näha. Vaatajate ette tuuakse kümmekond aastat vältava armastusloo areng ja selle vastupidavus elu kõige määravamate hetkede taustal. Filmi keskmes on meeldejääv sõprade ja perering Sparksile omases Põhja-Carolinas ning lugu kulmineerub küsimusega, mille iga paar peab endale esitama: kui kaugele sina läheksid, et lootust armastusele elus hoida?
Drama, Romance

Üks järjekordne Sparksi naistekas.

Seekord siiski pole selline tüüpiline Sparks, kus kogu loo jooksul särisev ja lääge armastuslugu lõppeb pisarates, vaid seekord on lugu armastusest kahe vastandi vahel, nende elu raskest hetkest, kui tuli teha raskeid valikuid ja siis ilusast õnnelikust lõpust.

Kaks naabrit – elumehest noormees ja kohaliku haigla nooruke intern – ei leia esilagu ühist keelt. Neiu noormehele meeldib, kuid noormees ärritab tüdrukut kõigega mida ta teeb. Neil mõlemil on ka olemas juba romantiline suhe. Kuid süda ju ei küsi, kas tohib uut inimest armastama hakata, süda lihtsalt muudab meelt.

Ja nii nad siis veedavadki koos romantilise kuu, kui tüdruku poiss on tööga seoses eemal ja kui poiss tagasi tuleb …

Travise ja Gabbi pulmad on ilusad, lapsed vupsavad välja üksteise järel nagu peab ja Travis jätkab oma tööd isa vetkliinikus ja Gabbi haiglas, kuni ühel õhtul, kui Travis ei jõua õhtusöögile ja Gabbi sõitis vihmas koju.

Ja siis peab Travis otsustama, kuid ta ei taha teha seda otsust mida kõik temalt ootavad, ta tahab anda Gabbile veel aega, sest imesid ju juhtub.

Aga jah, tüüpiline Sparksi film, isegi viimaste filmide halb soeng oli sellesse filmi üle tulnud, kuid üks asi oli selles filmis tunduvalt parem kui teistes – armastajapaar oli usutav, nende kahe vahel oli tõesti tajutav romantika, mitte selline tüüpiline tuim näitlemine nagu tavaliselt on olnud. Ja mis veel oli selles filmis hea, olid need noored näitlejad – Benjamin Walker (Abraham Lincoln Vampire Hunter, In the Heart of the Sea), Teresa Palmer (I am Number Four, Warm Bodies), Maggie Grace (Taken), Alexandra Daddario (Percy Jackson) ja Tom Welling (Smallville). Kas panete tähele, et nad kõik on mänginud mingit üleloomulike võimetega noori kangelasi. Kuid mis häiris oli see, et huvitaval kombel oli selle linnakese elanikel kõigil uskumatult halb huumorimeel.

Korralik Sparksilik naistekas ikkagi!

No comments:

Post a Comment