kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, January 13, 2016

Diablo



Film: Diablo (2015)
Hinne: C--
Sisukokkuvõte: Noore Kodusõja veterani meeleheitlik teekond leidmaks oma röövitud abikaasat.
Adventure, Western

Kolm on kohtu seadus, seega tuli siia aasta algusesse ka kolmas vestern ära vaadata.

Mis on siis selle vesterni tõmbenumber – spagerivesternide tuntuima näo poeg – täpselt, selle filmi peakangelast Jacksoni mängib Clint Eastwoodi poeg Scott.

Aga lugu siis algab sellega kui keset ööd, keset laia laant, röövitakse ühest majast hispaanlaste poolt naine ja maja pannakse põlema. Maja peremees ja röövitu abikaasa pääseb.

Hommikul alustab ta röövlite jälitamist.

Oma teekonnal kohtub ta ühega röövlitest, keda ta ennem haavanud oli ja nüüd siis oma töö lõpetab, siis kohtub ta indiaanipoisiga, kelle ta ellu jätab. Järgmisena kohtub ta rändkaupmehega, kelle tapab üks imelik dändilik tüüp, kes ilmub eikusagilt, ning tapab rändkaupmehe. Järgneb kaklus Jacksoni ja dändi vahel, kuid hetkel kui Jackson relva haarab on dändi kadunud.

Tema järgmises ööbimispaigas saab ta hispaanlastelt kuuli õlga ning kaotab hobuse, seega tuleb tal röövlitele järgneda jalgsi. Sonides ja edasi rühkides kohub ta uuesti dändiga, anub teda, et ta Jacksoni tapaks, kuid dändile meeldib vaadata, kuidas mehed surevad. Kuid seda lõbu pole talle antud, kuna Jacksoni leiab see indiaanipoiss kelle ta ellu jättis ja poiss tirib ta oma suguharu juurde (mis koosneb vaid temast, ta isast ja kahest mehest veel).

Ei tea kui kaua Jacksonil parenemiseks läheb, kuid kui ta taas jalul on tahavad teised suguharu liikmed ta otsekohe kas tappa või minema saata, kuid noorel poisil on tema ees ju eluvõlg, seega tuleb ta ellu jätta ja teda aidata. Saadetaksegi Jackson higitelki, millest ta põgeneb, uimaselt ringi vaarub ning oma surnud venda näeb. See kõik kinnitab veelgi indiaanlaste uskumust, et ta peab lahkuma ja kohe.

Kui Jackson lahkub ilmub taas välja dändi, kõmmutab maha vanemad mehed ja laseb poisikesel põgeneda.

Järgmine peatuspaik endise sõjaväekaaslase juures, kes on teda nähe s üllatunud ning nõuab et ta tütar majja jääks ja kui midagi temaga peaks juhtuma, siis kas põgenegu või siis lasku Jackson maha, sest Jackson on mees kes on tapnud rohkem mehi kui keegi teine.

Kui Jackson koos oma sõjaväekaaslasega jõe äärde kõnnib hobusele vett tooma, palub sõjaväekaaslane tal lahkuda, püüda üle saada oma süütundest, et ta kogemata oma venna tappis ning andestada ka endale, et ta pidi olema väejuhataja palgamõrvar.

Kui Jackson jõe äärest pangega tagasi jõuab on dändi taas kohal, sõjaväekaaslane põlvili ja palvetab oma elu eest. Kui siis seda pilti näidatakse teise nurga alt, toast mehe tütre poolt, siis ei ähvarda meest relvaga mitte dändi vaid Jackson.

Kuigi Jackson on olnud tontteab kui kaua indiaanlaste juures ja kui kaua veel ka jalamees jõuab ta praktiliselt kohe jälle röövlitele järele. Kolmest mehest kaks saavad koos naisega põgenema ja nüüd jõutakse juba hispaanlaste asundusse, kus saadetakse naised ja lapsed tuppa ning mehed valmistuvad laskmiseks.

Hispaanlasi hakkab langema nagu küpseid õunu puult, sest piisab kasvõi ainult jalahaavast, et nad sureks, kuid Jacksoni ei morjenda miski.

Ühesõnaga, selle pika sisukokkuvõtte peale tuleb öelda, et Scott ei oska ikka kohe üldse näidelda või siis ei osanud lavastaja temast parimat välja tuua, kuid ma kardan, et põhjus on ikka Scottis. Kui ta alguses oli tõsine suuresilmaline kurb võbeleva alahuulega kutsikas, siis lõpus oli ta tõsine hoogsa puusanõksuga drag queen, kes paugutab püssi ja sätib soengut sirgeks. Isegi üks tavaline lõkkeäärne suitsetamine on tema esituses nagu parima kanepi tõmbamine. Lihtsaid asju kipub ta üle võlli keerama, isegi siis (või siis eriti siis) kui tal on teksti väga vähe antud – meenus see kuidas Joey Al Pacino tagumiku tublandiks oli :).

Kahjuks oli nõrk film, millel peaks olema tõsine sisu sellest kuidas Kodusõja veteranil on tõsine traumajärgne stressi sündroom, kuid selle teostus on enamasti haledalt ärritav, kui kaasakiskuv.

No comments:

Post a Comment