kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 11, 2016

Bone Tomahawk



Film: Bone Tomahawk (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Neli meest asuvad teele keset metsikut läänt, et päästa külakese medõde ja šerifi abi salapärasete julmade indiaanlaste käest.
Adventure, Drama, Horror, Western

Praegu on vesternid ilmselgelt populaarsed ja seega tuleb ju leida neil mingi eriline külg, et nad teistest omataolistest erineks. Selle vesterni teeb eriliseks see, et see on ka õudusfilm, lisaks vesternile. Et siis kujutage ette tavalist vesterni, mis kohtub Kannibalidega.

Et siis kaks pisivarast on tapnud kolm rändurit mägede vahel ja märgates lähenevate ratsurite tekitatud tolmusammast põgenevad sügavamale kurusse. Kurus satuvad nad indiaanlaste pühale matmispaigale ning sealt põgeneb vaid üks (David Arquette).

Põgenedes satub mees paari nädala pärast väiksesse külakesse, kus kohalik šerif hakkab teda kahtlustama, tulistab teda ning paneb vangi. Et arvatav varas ei kõngeks saadab ta talle appi kohaliku medõe (Lili Simmons). Kuid hommikuks on nad mõlemad koos šerifi abiga kadunud ja kohaliku tallipoisi leiavad nad jõhkralt tükeldatuna.

Šeif (Kurt Russell), kohalik jõukur härrasmees (Matthew Fox), medõe murtud jalaga abikaasa (Patrick Wilson) ning iidvana šerifi (Richard Jenkins) abi lähevad otsima seda salapärast indiaanlaste hõimu, kellega isegi kohalikud indiaanlaste esindajad tegemist teha ei taha, sest keegi pole veel nende elukohast elusalt tagasi tulnud.

Tee on pikk ja ohtusid täis – metsloomad, röövlikambad. Peagi peab see nelik jalgsi edasi minema, kuid murtud jalaluuga pole see just kõige kergem ettevõtmine. Seega tuleb mingi moment mees maha jätta ja edasi lähevad vaid kolm, kui mahajäänu jaksab, tuleb järgi.
 
Peagi jõuavad need kolm kurusse, kuid nad ei jõua väga kaugele, sest neid on märgatud. Esimesena võtab endaga võimalikult palju kohalike kaasa härrasmees. Peagi satuvad šerif ja tema abi vangi, ning seal avastavad nad ka medõe ja teise šerifi abi, kuid aidata nad neid ei saa, ainus mida nad teha saavad on abitult pealt vaadata inidiaanlaste toitumiskombeid.

Kuid abikaasa on visa, ta järgneb teistele, tapab veel paar indiaanlast ja lõpuks jõuab peaaegu viimasel hetkel teistele järgi.

No nagu ma juba ütlesin, muidu nagu vestern ikka, kuid siin on ka korralik annus kannibalistide horrorit.

No comments:

Post a Comment