kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 14, 2015

The keeping Room



Film: The Keeping Room (2014)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Ameerika kodusõja lõpupäevil on kolm naist jäänud üksinda majja – kaks õde ja üks mustanahaline ori. Nad peavad endid ja oma kodu kaitsma kahe julma sõduri eest, kes on ülejäänud lähenevast armeest lahku löönud.
Drama, History

Ma valisin selle filmi vaatamiseks Brit Marlingi pärast, sest tema filmid on alati natuke imelikud, kuid samas väga huvitavad.

Seekordne lugu on siis kodusõja aegsest Ameerikast, kus orjad on vabaks lastud, kuid kõik seda veel ei tunnista ning sõjaõudustes muutunud mehed rändavad mööda laastatud maad, võtavad mis tahavad ja kui vabatahtlikult ei anta või hakatakse vastu, siis on püssitoru kerge tõusma.

Augusta – vanem õde (Brit Marling) – on leppinud sellega, et nende pere mehed on surnud ja orje pole enam, ning kui nad tahavad ellu jääda, peavad nad õppima ise püssi laskma ning maad harima. Louise (Heilee Steinfeld) – noorem õde – elab endiselt usus, et isa ja ta kallim tulevad tagasi ja tema ei pea ju tegema tõid, mis on orjade teha. Mad (Muna Otaru) on vaba, kuid tal pole kuhugi minna, seega jääb ta oma endise pererahva juurde, tehes põllutööd külg külje kõrval koos Augustaga ning püüab Louisel silma peal hoida.

Moses (Sam Worthinton) ja Henry (Kyle Soller) liiguvad ülejäänud armee ees, joovad kõike mis kätte saavad, vägistavad iga naisterahva kellel on õnnetust nende ligi pääseda ning tihtipeale lõppeb nende naiste elu niipea kui iha on rahuldatud.

Kui pesukaru Louiset hammustab ratsutab Augusta naabertallu, kust ta leiab vaid naabrinaise laiba, mürgipudel veel käes ja seega tuleb tal rohu otsimiseks edasi lähimasse saluuni ratsutada. Kahjuks jääb ta seal silma Mosesele. Õnneks saab ta küll rohu, hüppab hobuse selga ja pääseb minema, kuid see teda siiski ei päästa. Moses ja Henry lähevad talle järele.

Kolm naist, kaks iidset tulirelva. Kaks hambuni relvastatud kiimas ja purjus meest.

Sõda teeb inimesed julmaks ja ellujäämise nimel on nad kõigeks valmis.

See oli huvitav lugu.

No comments:

Post a Comment