kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 14, 2015

The DUFF



Film: The DUFF (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Bianca on oma kooleeluga rahul, kuni ta maailm purustatakse, kui ta saab teada, et ülejäänud kool teab teda kui THE DUFF (Designated Ugly Fat Friend) tema kenade, populaarsete sõbrannade kõrval. Ning kuigi ta lemmikõpetaja teda hoiatab, et ta ei võtaks asja liiga südamesse, paneb ta siiski korraks kõrvale oma kiindumuse Tobysse ning kaasab oma naabripoisi ning kena sportlase end aitama enda muutmisel. Selleks et ta viimane keskkooliaasta ei muutuks täielikuks katastroofiks, peab Bianca leidma endas enesekindlust, et hakata vastu kooli julmale ülbikule Madisonile ning samuti meenutab ta kõigile, et vahet pole millised me välja näeme või kuidas me käitume, me kõik oleme kellegile teisene nende DUFF.
Comedy, YA

DUFF on üks vägagi andekas ja hea noortekomöödia. Film on tehtud KodyKeplingeri samanimelise romaani põhjal.

Nagu juba kokkuvõttes öeldud, on Bianca eluga rahul keskkoolilõpetaja. Tal on kaks suurepärast sõbrannat ja nad teevad kõike koos ja kõik on rahul. Bianca on armunud populaarsesse kitarri mängivasse klassivenda, kuid ta ei suuda poisi läheduses kolme sõnagi suust välja saada … sõna otseses mõttes, maksimum suudab ta öelda tere ja Tšau :).

Ühel peol, kuhu Biancat ei kutsutud, kuid ta sõbrannad ta kaasa võtsid, jookseb ta kokku oma naabripoisiga – kellega nad on lapsepõlves koos teinud asju, mida ükski teismeline mitte mingi hinna eest mitte kellegile ei tunnista, isegi kui vanemad on sellest teinud pilte – ja see naabripoiss küsib nagu ikka ta sõbrannade kohta ning laseb nagu muuseas üle huulte lipsata, et see on ju loomulik, et Bianca oma sõbrannade kohta infot jagab, kuna ta on ju DUFF.

See on miski, millega Bianca leppida ei taha. Ta küsib oma sõbrannadelt, kas see on tõsi ja ühtlasi läheb nendega ka tülli. Siis võtab ta oma naabripoisil varrukast ja pakub talle vahetuskaupa – Bianca aitab Wesleyd keemias ja Wesley õpetab teda vastassugupoolega käituma ja üleüldse julgem olema.
 
Nagu ühes korralikus noortekas ikka, minnakse koos kaubanduskeskusesse riideid valima, Wesley saadab Bianca kaubanduskeskuses viie poisi telefoninumbrit saama, õpetus sõnad kaasas … kuid seda kõike näeb pealt Bianca verivaenlase ja Wesley on again/off again tüdruksõbra sõbranna ja ta filmib nende tegevust.

Madison on keskkooli õelaima printsessi kehastus, ta on kõigeks valmis, et keegi tema endist poissi endale ei saaks. Seega teeb ta Bianca riieteproovimisest julma video ja see saab netis vägagi populaarseks.

Jah, esialgu Bianca on loomulikult häbistatud, kuid siis ajab ta selja sirgu, ning jätkab oma treeninguid Wesleiga. Bianca on saanud ülesandeks kirjutada kooli ajalehe jaoks artikkel koolilõpuballis, mis see tema jaoks tähendab, kuigi Biancal pole plaanigi minna lõpupallile.

Ning siis … Bianca suudab oma kiindumusega rohkem kui kaks sõna rääkida ja ta kutsub poisi välja. Jeeee … suur võit … kuni selgub tõsiasi, et Bianca on ikkagi endiselt DUFF. Ja Wesley on taas koos Madisoniga …

See on ikka üks suurepärane koomiline noortefilm, milles laavad kaasa suurepärased noored näitlejad (Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Thorne, Nianca A. Santos, Skyler Samuels) ja mis lõppeb täpselt niisama õnnelikult kui arvata oligi.

No comments:

Post a Comment