kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 14, 2015

Preili Ameerika



Film: Mistress America (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: 18-aastane Tracy (Lora Kirke) on just saabunud New Yorki ja kavatseb asuda täiel rinnal põnevat suurlinnaelu nautima. Need lootused purunevad aga üsna pea, kui noor kirjanikuhakatis leiab, et tema esimene ülikooliaasta on üsna igavavõitu. Olukord muutub siis, kui ta kohtub 30-aastase kõnekirjutaja Brooke'iga (Greta Gerwig). Vähe sellest, et Brooke elab Time Square'il – ta suudab olla edukas kõiges, mida vaid ette võtab. Brooke'il ei ole kindlat töökohta, küll aga üheksa eri ametit: ta on sisekujundaja ja aeroobikatreener, sotsiaalmeediaspetsialist ja lootustandev restauraator.
Koos oma uue sõbrannaga hipipidusid väisates avastab Tracy peagi, et Brooke tunneb kõiki ja kõike. Aga just sel hetkel, kui Tracyle tundub, et ta on oma eluks ideaalse inspiratsiooniallika leidnud, satub Brooke paraja supi sisse.
"Preili Ameerika" on Noah Baumbachi ("Frances Ha") ja Greta Gerwigi ("Armastusega Roomast", "Frances Ha"), uus komöödia unistuste elluviimisest, arveteklaarimisest ja kassivarastamisest.
Comedy, Pöff

See komöödia oli minu jaoks kurb naljakas lugu tänapäeva Ameerika noortest, kes tahavad kõike, suudavad kõike, jagavad oma elu iga minutit kõigiga, kuid kui neile tundub, et keegi on röövinud mõne nende idee, mida nad ise ei plaaninud kunagi ellu viia, siis nad ähvardavad kohe kohtuga, sest neid on solvatud, röövitud, alandatud. Või siis püüdlevad need noored kuuluda kuhugi, olla teiste sarnased, aidata kõigil saavutada kõike ja kaitsevad kõiki kõigi eest. Neil kõigil on suured sõnad, kuid harva viivad need sõnad tegudeni.

Selles filmis naeravad noored ameeriklased iseendi üle, kuid samas on seda ka nii kurb vaadata, sest täpselt nii tühjad, kuid suuri pilvelosse ehitavad noored meie põlvkonda edasi viivadki.

Huvitaval kombel oli taas kord tegu ühe vitamiini laksu filmiga, mis minule mõjub masendavalt, ju on minu arusaam komöödiast ja positiivsusest ikka hoopis midagi muud.

No comments:

Post a Comment