kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 30, 2015

Taani tüdruk



Film: The Danish Girl (2015)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: David Ebershoffi samanimelisel romaanil põhinev ebatavaliselt lummav armastuslugu Taani kunstnike Einar Wegeneri ja tema abikaasa Gerda vahel viib vaataja 1920. aastate Kopenhaageni ja Pariisi art nouveau ajastu boheemlaste ringkondadesse. "Taani tüdruk" tegeleb inimese seksuaalsuse ja sisemise sootunnetuse küsimustega selle aja raamistikus, mil sellised teemad olid samahästi kui tabu ning nende käsitlejad võidi sulgeda vaimuhaiglasse.

Kui portreekunstnik Gerda palub oma abikaasal naljatamisi tõmmata jalga siidsukad ja heita üll õhkõrn taftkleit, et poseerida poolelioleva maali jaoks, saab alguse Einari muutumise teekond. Mehe süvenev lembus daamirõivaste vastu viib Gerda peagi tõdemuseni, et Einari puhul on tegu mehe kehasse sündinud naisega. Nii algab lugu Lili Elbest, transseksuaalsuse teerajajast: just tema oli esimene inimene maailmas, kes eduka operatsiooni abil mehest naiseks sai.
PÖFF, Drama, Biography

See on film, mida ennustatakse selle aasta filmidest üheks kindlaks Oskari kandidaadiks ja tõsi ta on, et ta on ka seda täiesti väärt. See film katab kõik tüüpilise Oskarivõitja kriteeriumid. Film on ajalooline, tõestisündinud loo ainetel, seksuaalsest äärmusest, poliitikast, head näitlejad.

Lugu on tõsiselt huvitav. Einar Wegneri kohta saate täpsemalt lugeda Wikipeediast.

Ega midagi rohkemat polegi öelda, et kui ta jaanuari lõpus kinno jõuab, minge vaatama.


No comments:

Post a Comment