kaader filmist

kaader filmist

Thursday, November 19, 2015

Näljamängud: Pilapasknäär II osa



Film: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: 13. ringkond on varjust välja tulnud ja seal hautakse plaane Kapitooliumi lõplikuks kukutamiseks. Paistab, et hoolikalt seatud plaanides on olnud mängus kõikide käsi, välja arvatud Katniss Everdeeni (Jennifer Lawrence) oma. Revolutsiooni edu sõltub aga Katnissi soovist hakata etturiks, võtta vastutus loendamatute elude eest ja muuta Panemi tulevikku. Selleks peab ta kõrvale heitma oma viha ja usaldamatuse. Temast peab saama ülestõusnute pilapasknäär – olgu isiklik hind milline tahes.
Action, Dystopia, YA, Romance

Ma ei mäleta et ma oleks juba ammu ühtegi filmi juba kinos istudes nii palju kommenteerinud, kui seda filmi. See oli ikka selles mõttes nii jabur ja nii igav. See Katnissi ja Peeta vaheline „armastus“ ja Gale „armukadedus“ ning need pikad tühjad filmi raiskavad kaadrid, mis ei andnud kogu loole mitte midagi juurde, kuid samas raiskasid aega tähtsatelt asjadelt (loe: võitlus). Kuidas vaatajaid valmistatakse pool tundi ette, et kohe juhtub midagi õudset, mida me kõik teame, et juhtub, sest mis siis muu ikka saab pimedas kanalisatsioonis juhtuda ja siis ka venitatakse seda hetke nagu jaksab. Ja kuidas tõelise armastuse suudlus toob hullu tagasi reaalsusesse …

Seda kui palju antud lugu sarnanes raamatuga, ma üldse ei puuduta, sest tõsi ta ju on, et põhipunktid olid olemas, kuid kõik seal ümber …
 
Ning siis lisaks see pidev jutt et Snow (Lumi) tuleb tappa … tekitas minus tahtmist öelda The Winter is coming :).
 
Ja siis veel see piknik seal filmi lõpus … mulle meeldis palju rohkem see lõpu versioon, mis eelmise filmi linastumise ajal netiavarustes ringles, sest antud lõpp oli liiiiiiiiiiiiga ninnu-nännu-hunnikuga-vahukoort-ja-kirsike-tippu läila.

Aga seega võib siis Näljamängud lõppenuks lugeda, ning Katniss (Lumivalguke) võib koos oma Peeta (päkapoisiga) rahulikult kodu mängida, samal ajal kui Gale (prints) sõdureid käsutab.

No comments:

Post a Comment