kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 23, 2015

Ebatavalised Lood



Film: Extraordynary Tales (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: "E. A. Poe ebatavaliste lugude" näol on tegemist täispika filmiga, mis raamistab erinevad Edgar Allan Poe klassikaks kujunenud jutustused kirevaks õudusjuttude kollaažiks.

Viis lugu – "Reetlik süda", "Kaev ja pendel", "Usheri maja langus", "Punase surma mask" ja "Mis juhtus monsieur Valdemariga" – , viis erinevat stiili. Iga lugu on esitatud eri tehnikaga, mis sobitub vastava loo olemuse ja tegelastega, lisab võimsust ja pinget ning pakub vaatajale lausa õõvastava elamuse. Kõiki jutustusi ühendav Poele omane surmatemaatika väljendub igas teoses isemoodi.

Poe ja surma dialoog on põnev ning annab vaatajale justkui väikese lükke, et mõtestada enda jaoks lahti kirjaniku suhestumist surmatemaatikasse.

"Ebatavalised lood" on mõnusalt sünge vaatamine, mis oma meisterliku jutustamise ja köitva visuaaliga tabab vägagi hästi poelikku õhkkonda. Oma hääle on andnud filmile õudusfilmide maastiku nimekamad tegelased: Sir Christopher Lee, Bela Lugosi, Julian Sands, Roger Corman ja Guillermo del Toro
PÖFF, Animation, Mystery

No kes ei tahaks siis näha Edgar Allan Poe novellide ekraniseeringut, kui te olete lugenud tema novelle. Ja kui seans on hilja õhtul, siis võib hinges olla väike kahtlus, kas see oli ikka kõige õigem valik, kas mitte ülejäänud ööd ei veeda te lugusid endale edasi jutustades ja kaasa elades, nagu lugude lugemisel juhtus?

Edgar Allan Poe ei tähenda, et lugu peaks olema ainult visuaalset kohutav, kõige õõvastavam on ikka see osavalt peidetud psühholoogiline õudus. Ja kahjuks see jäi nendest multikatest puudu.

Kõik multikad olid väga huvitavalt tehtud, muusika oli väga hea, jutustajad olid suurepärased, kuid vajaka jäi sellest mis tegelikult teeb Poe lugudest Poe lood. Loomulikult kui need lood on mõeldud ka lastele vaatamiseks, siis on see praegune versioon täiesti mõistetav, kuid ma ei usu, et nad on lastele vaatamiseks mõeldud.

Kahju, ma lootsin enamat.

Nüüd võik keegi teha lühifilmide sarja Ray Bradbury Marsi kroonikatest.

No comments:

Post a Comment