kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 17, 2015

Ashby



Film: Ashby (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Igaüks tahab olla eriline. Kasvõi selle poolest, et teab midagi, mida keegi teine ei tea. Täpselt sellises olukorras on Ed, kes on igati tore ja tark poiss, aga millegipärast ei lähe tema keskkooli-aeg siiski väga ladusalt. Oma naabri ja endise CIA palgamõrvari, Ashbyga (Mickey Rourke), tutvumine annab tema, isa-figuuri puudumisest tingitud, lonkavale enesekindlusele uue jõu. Mida veel ootab aga elult päevinäinud killer? Sarkasmiga üle pritsitud romantiline möllukomöödia, mis paneb mõtlema õigetele ja valedele valikutele.
PÖFF, Drama, Comedy

Ashby (Mickey Rouke) on vanaldane, halva parukaga ning alati halva tujuga endine palgamõrvar. Ed (Nat Wolff) on uus poiss, taibu ja sportlane (kuna ta isa tahab et ta oleks ja ta tahaks seda ka endale tõestada). Kui koolis antakse kirjandustunnis ülesanne kirjutada essee mõnest vanema generatsiooni esindajast, siis valib Ed oma naabri, sest ta ei tunne ju uues elukohas kedagi muud ja oma emast (Sarah Silverman) või ema kahtlasest/võib-olla poisssõbrast ta ju kirjutama ei hakka.

Ashby, kes on just teada saanud, et tal pole enam palju päevi siin ilmas jäänud, kasutab ära seda agarat noorsandi, kuna tema olukorras ei taha ta enam autorooli istuda. Autorooli keerates küsitleb Ed Ashby elukutse kohta (salvrätikute müügimees). Kuid kui ühel pärastlõunal, kui Ashby oma haiguse ja rohtude tulemusena magama jääb, nuusib Ed natuke ta majas ringi. Ja nagu ikka Curiosity killed the cat.


Noh tegelikult päris mitte nii, kuid ega tal palju puudu ei jäänud :). Nüüd on tal Ashbyle veelgi rohkem küsimusi, kuid nendest vastustest ei tohi ta oma töös midagi kirjutada.

Samal ajal toimuvad ka proovid ameerika jalgpalli tiimi. Katseid pealt vaadates kohtub ta ka Eloisega (Emma Roberts), kellel on kodus MRI masin kodus ja seega uurib ta sportlaste ajusid enne hooaega, hooaja keskel ning pärast hooaega. Neist saavad sõbrad.

Vahepeal uurib Ashby ühe oma sihtmärgi tausta, ning avastab, et ta on saanud töökäsu lihtsalt selle pärast, et ta oli jäänud kellegi rahategemise ette. Seega läheb ta külastama neid, kellelt ta töökäsu oli saanud.

Ja nii siis lähebki, et Ed jookseb palliga, õpib Ashbilt kaklemist, pettub taas kord oma isas, asub isa rolli ema poisssõbraga suheldes ning saab Ashbylt väga tõsiseid õppetunde eluks.

Seda filmi vaadates meenus mulle üks lause ühest raamtust – kui valitsus annab meile käsu minna tapma, siis on see medalit väärt, kuid kui me ise otsustame kõrvaldada inimese, kes on ühiskonnale ohtlik, siis on see mõrv. Ja siis meid innustatakse võtma eeskuju ajaloost, ajaloolistest isikutest, kuid samas kipub ühiskond vanema elava generatsiooni nähtamatuks muutma, kuni neist on saanud vaid ajalugu.

Hea film oli, kuid ilmselt meeldis see film mulle kuna ma ei ole teismeline, sest teismelistel tundus kinos igav olevat.

No comments:

Post a Comment