kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 12, 2015

Must Missa



Film: Black Mass (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Tõestisündinud lugu Whitey Bulgerist (Johnny Depp). Lõuna-Bostonis tegutsenud kohalikust senaatori vennast ja kurikuulsast vägivaldsest kurjategijast, kes tema aladele tunginud itaalia maffia hävitamiseks hakkas FBI informaatoriks.

Joel Edgerton (“Suur Gatsby”) kehastab filmis FBI agenti John Connollyt, Benedict Cumberbatch (“Imiteerimismäng”) Whitey venda Billy Bulgerit, Rory Cochrane (“Argo”) Iiri maffia liiget Steve Flemmit, Jesse Plemons (telesari “Fargo”) Whitey pikaaegset kuriteopartnerit Kevin Weeksi ja Kevin Bacon (telesari “Jüngrid”) FBI agenti Charles McGuire’it.

Scott Cooperi lavastatud “Musta missa” käsikirja autorid on Mark Mallouk ja Jez Butterworth, kes võtsid aluseks Dick Lehri ja Gerard O’Neilli raamatu.
Drama, Biography, Criminal, Political

Ma pean tõdema, et tegu oli ühe pika, veniva ja imeliku filmiga. Kogu lugu on sellest kuidas James ’Withey’ Bulger tegutseb Bostonis omatahmist mööda, kuna ta lapsepõlvesõber John Connolly on FBI agent, kes annab FBIle edasi Jamesi käest saadud ’Kuuma’ infot, mis tegelikult ei ole väga palju väärt, kuna sama infot juba varem andnud teised agendid. Vaatajaid viiakse läbi aastate, kuidas James kaotab oma poja, ema, kuidas ta vend Billy tõuseb poliitika redelil üha kõrgemale, kuidas James on küll lubanud FBIle, et ta ei lasku arvete õiendamisel inimeste tapmiseni, kuid samas saadab ta pidevalt oma ’koristaja’ kõrvaldama ebasobilike isikuid, kuidas ta ise kõrvaldab päise päeva ajal neid, kes tema peale on kaevanud.

Alles siis kui film lõppeb ja ekraanil on info, mis sai Jamesist, kui ta paar aastat tagasi FBI poolt lõpuks leitakse, tuleb välja et Withey ei tegelenud vaid ’info’ andmisega FBIle ja inimeste kõrvaldamisega, vaid tema ampluaasse kuulusid ka narkootikumid, rahapesu, inimröövid …

Imelik ja veniv lugu täis tundud näitlejaid.

No comments:

Post a Comment