kaader filmist

kaader filmist

Friday, October 9, 2015

Kõrvalekalle



Film: Maryland/Disorder (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Vincent on Prantsusmaa eriüksuste sõdur, kes on just Afganistanist tagasi tulnud ning kannatab post-traumaatilise stressi all. Ta palgatakse kindlustama Jessie turvalisust. Jessie on rikka Liibanoni ärimehe naine, kes elab nende luksusvillas „Maryland“.

Vincent hakkab aga kogema meeletut kütkestavust naise suhtes, keda ta kaitsma peab ning tundub, et ta muutub lausa paranoiliseks. Seda muidugi mitte juhul, kui tal õigus on ja oht ongi tegelikult väga lähedal.
Drama, Thriller,

Sellel filmil on kõik eeldused et olla hea ja huvitav film, kui vaid vaatajatega oleks natuke rohkem jagatud taustalugu/infot, kui vaid Vincenti segadushetki poleks saatnud vägagi ebameeldiv muusika. 

Lugu iseenesest on ju tore algus heale klassikalisele armastusromaanile, kus turvamees ja rikkuri naine leiavad üksteist, kui rikkuriga midagi juhtub ja naine jääb turvamehe valvata, kuid see film ongi vaid algus. Kui vaid lisaks Vincenti paranoiale ja reaalsetele rünnakute ärahoidmistele oleks siis vähemalt Vincenti ja Jessie suhte algus usutavam olnud. Kuigi see oli esimene film kus ma nägin Matthiast naermas, ei olnud see siiski piisav. Matthiase ja Marion Cotillardi vaheline suhe Roostes ja luus oli usutavam, kuigi teema oli sama raske, või raskemgi veel.
 
Et siis üks festivalilik film, mis ei pruugi paljudele tavakinokülastajatele meeldida, kuid mida kriitikud armastavad.

No comments:

Post a Comment