kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 14, 2015

The Homesman



Film: The Homesman (2014)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Kolm naist on läinud hulluks elades Ameerika uusasunike kõledat ja üksildast elu, ning nüüd viib vaga, iseseisev Mary Bee Cuddy nad üle maa kinnises vankris pastori juurde, kes saadaks nad tagasi nende pere juurde, koos moraalitu ränduri George Briggsiga.
Drama, Western
 
Tegemist on Tommy Lee Jonesi filmiga. Ta on nii filmi lavastaja kui ka üks raamatu adaptsiooni kirjutajatest kui ka näitlejatest. Raamatu on kirjutanud Glendon Swarthout.

Selline huvitav teistsugune vestern.

Keset mitte midagi laial Ameerika mardil elab väike kogukond uusasukaid. Neil kõigil on oma elu ja sellel tühjal maal on talved väga rasked. Mary Bee (Hillary Swank) on oma majapidamises väga edukas ja ta kutsub endale ikka aegajalt külla edukaid farmereid, kellele ta teeb siis ettepaneku, et nad oma majapidamised ühildaks ja abielluks. Ta pole enam esimeses nooruses ja ta ei ole ka teab mis iludus ja ükski mees pole tema ettepanekutest huvitatud.

Teised ümbruskonna naised, kes on abielus on viimese raske talvega kaotanud oma viimase mõistuseraasu – üheksateist aastane Arabella (Grace Gummer) lasi oma kolmel lapsel surnuks nälgida, Theoline ( Miranda Otto) viskas oma viimase lapse välikäimlasse ja Gro (Sonja Richter) on pähe võtnud, et ta on jumal ja ta vigastab iseennast ja ka tema lähedasi.

Mehed (David Dencik, William Fichtner, Jesse Plemons) koos pühaisaga (John Lithglow) otsustavad naised tagasi nende sugulaste juurde saata, seega tuleb neil otsustada, kes võtab ette selle paarikuise teekonna koos kolme hullu naisega. Üks meestest ütleb kohe ära, et tema pole nõus seda tegema, seega astub Mary Bee üles, et ta tõmbaks liisku tema eest, sest rohkem ju mehi neil külas pole, seega peab üks neist minema, kas tahab või mitte. Kui liisk langebki Mary Beele, peab ta ka ise selle teekonna ette võtma, sest mees kelle eest ta tõmbas, keeldub.

George (Tommy Lee Jones) on pisisuli, kes elab „mahajäetud“ farmides, tarbib kõike mis on jäetud omaniku tagasitulekut ootama, ning kui midagi enam järel pole, liigub ta edasi. Viimases kohas jääb ta aga küla meestele vahele ja ta jäetakse puu alla, nöör ümber kaela, hobuse selga istuma.

Mary Bee leiab ta sealt ja palkab ta endale appi hulle kiriklasse viima.

Esialgu on naised väga häälekad, vägivaldsed ja kontaktivõimetud. Tasapisi nad muutuvad vaiksemaks, rahulikumaks ja ükskõiksemaks. Reis on raske, nad kohtuvad indiaanlastega, leiavad lapse haua, mis on riiete saamiseks rüüstatud …

Ühel ööl, pärast seda kui Mary Bee oli vankri ja Georgi pooleteiseks päevaks kaotanud ja siis taas leidnud, pakub ta end Georgile. Kuigi George on vastu annab ta siiski lõpuks alla. Hommikul leiab George Mary Bee. Kui Mary on maha maetud tahab ta naised juhuse hooleks jätta, kuid naised on harjunud talle vaikides järgnema, seega tuleb tal nad kiirevoolulisest jõest päästa, enne kui nad upuvad, nad taas vankrisse panna ja teekonda ilma Mary Beeta jätkata.

Kui nad on kolm päeva ilma toiduta rännanud satuvad nad hotelli peale, kus neid vastu võtta ei tahete, seega näitab George mis puust ta tehtud on ja seega saavad naised enne lõpliku sihtkohta veel korralikult süüa. Sihtkohas võtab neid vastu pastori abikaasa (Meryl Streep), George kastutab linnaksese ära oma saadud palga ning …

Huvitav lugu, ühena produtsentidest oli ka Luc Besson ja näitlejate valik on aukatrust äratav.

No comments:

Post a Comment