kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 18, 2015

Sicario



Film: Sicario (2015)
Hinne: B+
Sisukokkuvõte: Mehhikos tähendab „sicario” palgamõrvarit.

USA ja Mehhiko vahel paiknevas seadusetus piiritsoonis palkab valitsuse operatiivgrupi ametnik hoogu koguvasse narkosõtta appi idealistliku FBI agendi.

Meeskond, mida juhib kahtlase minevikuga mõistatuslik konsultant, läheb ülisalajasele teekonnale, mille käigus peab Kate ellujäämise nimel kahtluse alla seadma kõik oma senised tõekspidamised.
Drama Criminal, Mystery

Mul pole juba ammu ühegi filmi lõpus olnud filmipohmakat, kuid selle filmi lõpus ma istusin, vaatasin midagi nägemata otse ette ja ei tahtnud millestki mõelda.

Just eile kui ma kirjutasin raamatu arvustust mõtlesin ma et maailmas on ikka nii palju haigeid inimesi ja meie ülejäänud oleme nende jaoks järgmised potentsiaalsed ohvrid. Selles filmis rõhutati seda veel kord. Kui vähe on ikka inimelu väärt, kui ta ei ole suurte ja tugevate riikide kodanik, tegelikult ei aita ka see neid tihtipeale.

Aga see film siis. Kui tavaliselt on vaid vaataja see, kes kobab ringi pimeduses ja ei saa aru, mis toimub, siis selles filmis on ka peategelane Kate Macer (Emily Blunt) visatud sügavas kohas vette ja tal tuleb kas ujuma õppida või tunnistada oma kaotust. Ühe eriagendi kohta ei ole tal just eriti tähelepanelik ja ka ta enesekaitse oskused pole eriti tugevad. Kuid see kuidas eriüksuslased Matt (Josh Brolin) ja Alejandro (Benicio Del Toro) selle maailmaparandaja/kõiketeadja/kordade-järgi-kõndija Kate paika panevad … seda võiks ka mõnede teiste maailmaparandajate puhul kasutama, et nad oma heategevustuhinas sama palju halba kui ka head ei teeks.

Lugu on julm, kuid maailm ongi julm, kõik pole vaid vikerkaared ja ükssarved ning pudrumäed ja piimajõed. Filmi dramaatilisusele annab palju juurde ka filmimuusika. Üks väga hea, kuid samas ka kõhe film halli sügisesse.

No comments:

Post a Comment