kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, September 30, 2015

Programm



Film: The Program (2015)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Maailm vajab kangelasi ja Lance Armstrong oli suurepärane spordikangelane. Pärast ränka võitlust vähiga naasis Lance 1999. aastal sportlasekarjääri juurde kindlameelsemalt kui kunagi varem ning kavatses iga hinna eest Tour de France'i võita. Kurikuulsa Itaalia arsti Michele Ferrari ja oma tiimijuhi Johan Bruyneeli abiga arendas ta välja kõige keerukama dopinguprogrammi spordiajaloos. See programm lasi Lance'il ja tema Ameerika tiimikaaslastel rattaspordimaailma domineerida ning tõi Lance'ile enneolematud seitse Touri võitu.

Kuid kõik ei uskunud seda muinasjuttu… Sunday Timesi ajakirjanik David Walsh (Chris O'Dowd), keda Lance'i karisma ja anne esialgu võlusid, hakkas peagi kahtlema, kas „maailma parim sportlane” oli ikka „puhas”. Walsh tahtis tõde paljastada ning järgnev lahing Armstrongiga seadis ohtu tema enda karjääri, viis ta ratturite seltskonnas põlu alla ning läks tema lehele Sunday Timesile kohtukulude näol maksma tuhandeid dollareid. Kuid väsimatu Walsh tõi lõpuks tõe päevavalgele, kui need vähesed, kes olid nõus rääkima, viimaks avalikkuse ette tulid ja paljastasid meie aja ühe suurima pettuse..
Drama, Biography, Sports

Eks me kõik mäletame seda kuidas Lance Amstrong oma võitjateed alustas, kuidas ta oma vähiga võitlemisest rääkis, kuidas ta aastaid uskumatuid tulemusi sai ja üha võitis ja võitis. Kuidas esimesed kahtlustused tulid ja kuidas ta taas ratta selga istus ja taas võitis ja kuidas ta siis Ophra saatesse läks ja tunnistas et see kõik oli pettusega saadud. Selles filmis süüvitakse siis sügavamale loo tagamaadesse, pettuse avastamisesse.

Aga rattasõit on rakse, kui tahate omal nahal seda proovida, siis minge Tartu kevadisele Rattarallile, sest ma pole veel kogenud aastat, kui seal poleks tuul rajal vastu, üks kõik mis pidi ka ei sõidaks :).

Film oli hea, täis huvitavaid näitlejaid.

No comments:

Post a Comment