kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 14, 2015

Northmen – A Viking Saga



Film: Northmen – A Viking Saga (2015)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: Kamp Viikingeid satuvad vaenlase piiri taha Alba rannikule kui nende paad tormis põhja läheb. Nende ainus võimalus ellu jääda on leida tee viikingite külla, Danelagh, läbi tundmatu ning vaenuliku maa. Nende teekond muutub võidujooksuks elu eest kui Kuningas Alba saadab oma kardetuimad palgasõdurid neid kinni võtma. Kuid kui viikingid kohtavad oma teel kristliku munka, kes tundun jutlust pidavat oma mõõgaga, muutuvad tagaajajad tagaaetuteks kui viikingid seavad oma jälitajate teele surmavaid lõkse, vähendades ühe mehe kaupa nende jälitajate arvu, kuni viimase surmava lahinguni.
Action, History

Miks ma selle filmi kunagi oma vaatamist ootavate filmide nimekirja panin – sest treiler oli paljulubav ja Ryan Kwanten mängib selles filmis ja siis oli alles lõppenud Viikingite esimene hooaeg. Nüüd kui ma seda filmi lõpuks vaatama hakkasin, avastasin et siin mängib ka Ed Skrein.

Kahjuks oli tegu külateatri amatööride etendusega, mille oli kirjutanud kohaliku ajalooseltsi hobi-näitekirjanik.

Käputäis viikingeid uhutakse randa pärast laeva põhjaminekut. Rand on kitsuke liivariba kõrge püstloodis kalju ees. Seega tõmbavad viikingid kopsud õhku täis ja ronivad üles. Kui nad üles jõuavad ootavad neid otsekohe kohaliku kuninga mehed, ning võitluse lõpuks on viikingid kaotanud veel paar oma meest ja kuninga meestest saab põgenema vaid üks, jättes maha lukustatud vankri. Vankrist tuleb välja kuninga tütar, kelle viikingid loodavad tema isale lunarahaeest tagasi müüa. Kui printsess pole väga kuulekas ja püüab korduvalt põgeneda. Lisaks sellele on tüdrukul ka anne – kui ta kätega maad puudutab, siis saab ta infot sellest mis neid ees ootab, küll segast infot, kuid siiski infot.

Kõik viikingid pole nõus sellega, et üks tüdrukutirts neil sabas tilpneb, kas siis vabatahtlikult või mitte, kuid teised mõistavad tema kohalolu vajalikust. Teel läbi metsa, kohtuvad nad esmalt mungaga, siis kohalike metslastega, ning kui nad on näinud kui osav on munk oma sauaga ja nugadega, siis kutsuvad nad ta enda kampa ning munk viib nad varju oma torni.

Kuid kuninga palgasõdurid on nad leidnud ja kuigi munk püüab neid päästa tuleringiga, saadavad sõdurid ühe omadest läbi tule, too süütab torni ja kui ta torni sisse on tõmmatud ja üle kuulatakse, selgub, et kuningas ei taha oma tütart tagasi, ta tahab et ta tapetakse. Seega ei jää üle muud, kui ronida torni alustesse kanalisatsiooni käikudesse ja põgeneda mägedesse.

Kuid sõdurid on hobustel ja jõuavad neile peagi järele. Taas kord nopitakse mehi mõlemist grupist, kuid vaatamata kõigele on viikingid siiski võidukamad. Kui nad taas kord pärast viimast põgenemiskatset jäävad keset nõmme maja varemete juurde võitlema, on see nende viimane võimalus ja mõlemad pooled teavad seda, seega antakse endast viimane.

Kui viikingid jõuavad siis lõpuks teisele poole uute kaljude juurde, selgub et see koobas, kus pidid olema peidus paadid, millega nad saaks põgeneda, on sügisesest veetõusust ligipääsmatuks muutunud, tuleb neil teha valik, kas hakata vastu kogu kuninga armeele, kes on end rannikule ritta seadnud või siis hüpata ja loota parimat.

Oh miks küll tehakse selliseid filme?

No comments:

Post a Comment