kaader filmist

kaader filmist

Friday, July 10, 2015

Segadusehetk

Film: Un moment d'égarement (2015)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Kaks südamesõpra veedavad tütardega puhkust Rivieral, kus 42-aastane pereisa ei suuda päikesepaistelistel randadel vastu panna 17-aastasele kaunitarile ja tüdruk armub temasse kõrvuni. Asi polekski nii hull, kui kaunitari range isa poleks mehe parim sõber, kes ähvardab maha lasta igaühe, kes astub tema jumaldatud tütrekesele sammukese võrra liiga lähedale.
Comedy, Drama, Romance

Segadusehetk on üks üsnagi šokeeriv lugu. Mis teeb loo šokeerivaks pole mitte see, et teismeline armub oma isaga samavanusesse mehesse, vaid see kuidas see teismeline manipuleerib selle täiskasvanuga, kuidas tema jaoks on kellegi elu rikkumine lihtsalt mäng, millega FB's uhkustada, isalt ja isa sõbralt asju välja pigistada.

Kaks täiskasvanut, kaks teismelist, Korsikal, levi puudub, ainuke koht, kus neti saab on perekonna haud. Esialgu leiavad tüdrukud saarelt tuttavad poisid Pariisist, kuid järgmisel hommikul, kui isad lähevad tütardega mägedesse ronima, tuleb neil kahekaupa mäest alla ronida ja tüdrukud ei taha oma isadega minna, seega vahetatakse niiöelda „paarilisi“. Louna (Lola Le Lann) ronib koos Laurentiga (Vincent Cassel) ning kui ta siis tabab mehe imetlemas tema pävkade topist väljavupsanud rinda, „armub“ tüdruk onusse ja on valmis milleks iganes, et meest endale saada.

Samal ajal on Antoine (Francois Cluzet) mõtted hõivatud sellega, et ta abikaasa tahab lahutust, et ta isa maja ümbrust püüavad metssead segi pöörata. Tema inglike tütreke ei tee kunagi midagi valesti, kuid sõbra tütar Marie (Alice Isaaz) on tema arust ninakas ja ei austa täiskasvanuid. Kuid Mariel on põhjus, miks ta tujukas on, ta nimelt on oma isa ja „parima“ sõbranna afäärile jälile saanud, kui ta nägi Louna jalas alukaid, mis ta oma isale kinkinud oli.

Seega siis üks isa, kes läheb üle piiri, kui noor ahvatlev tüdruk end tema käte vahele heidab, ning teine isa, kes läheb tasapisis hulluks, püüdes oma naist tagasi saada, metssigadest lahti saada ning siis otsides seda perverti, kes tema tütrekese süütuse võttis.

Ja siis on kaks teismelist, üks kes käib igal ööl pidudel koos omaealiste poistega ja kes päeval loeb raamatuid ja on tavaline mõistlik teismeline ning teine, kes igavusest hakkab katsetama oma võlude mõju vanemale mehele ja võtab endale pähe, et tema on mehele ainuõige, ning kui mees temaga ei nõustu, siis kasutab tüdruk kõikvõimalikke lapselikke manipuleerimisviise, et mehe elu põrguks muuta.

Kas pole mitte, et nagu isa nii ka tütar?

Jah, lugu on naljakas, kuid samas ka masendav. Kui naised on tõesti sellised nagu Louna, siis mul on häbi olla naissoo esindaja.

See film on kord juba ekraanidele jõudnud, seda siis aastal 1977.


No comments:

Post a Comment