kaader filmist

kaader filmist

Friday, June 26, 2015

Tagastada saatjale



Film: Return to Sender (2015)
Hinne: B---
Sisukokkuvõte: Tundmatu mees ründab jõhkralt väikelinna medõde ja vägistab tolle tema enda kodus. Pärast mehe vahistamist hakkab naine talle kirjutama, kuid kõik kirjad saadetakse avamata tagasi. Kuna naine on otsustanud ründajaga vastamisi seista, hakkab ta oma isa tahte vastaselt mehel vanglas külas käima ja saab temaga näiliselt sõbraks. Isa ei mõista tütre kavatsusi ja kardab tütre turvalisuse pärast, kui ründaja vanglast vabaneb, aga võib-olla on ta tütre tugevust ja otsusekindlust alahinnanud?
Thriller,
 
Noh jah, mis siis öelda. Treileri järgi oleks võinud arvata, et tegu on Gone Girl taolise psühholoogilise põnevikuga. Filmi alguses kui koer on teda rünnanud ja ta imelikult käituma hakkab, hakkasin ma juba mõtlema, et äkki on midagi Cujo taolist, et ta sai koeralt kergekujulise marutõve ja see hakkab nüüd tasapisi välja lööma. Lõpus meenutas asi isegi natuke Miserit (selline Stephen Kingi raamatute meenutus :)).

Aga mis siis tegelikult oli. Loo mõte on hea, väga huvitav ja põnev, kuid teostus … kahjuks väga väga nõrk. Head näitlejad annavad endast parima, kuid lõpptulemus on siiski künklik ja hüplik ja poolik.

Kui tahate ise filmi vaatama minna, siis ärge edasi lugege!
SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Miranda (Rosamund Pike) töötab haiglas õena, tema soov on saada opitoa õeks. Ta on korraarmastaja ja kohusetundlik naine, mõneti võib-olla isegi maniakaalsusesse kalduv korraarmastaja. Ta kasutab kirjutamiseks vaid teatud pastakaid, ta küpsetab ja paneb kokku fantastilisi mitmekihilisi torte ning tema kodus pole mitte miski paigast ära. Tal on ka plaan endale uus suurem kodu muretseda kui ta saab uue töö.

Ta töökaaslased on talle pimekohtingu organiseerinud, sest ta ise pole väga aldis vastas sugupoolega suhtlema. Õhtul enne järgmise päeva kohtingut läheb ta isale (Nick Nolte) külla, kus isa koer – keda ta on juba aastaid tundund – teda seljatagant ründab, ta kleidi ja õla katki teeb. Siis lähevad nad isaga õhtusöögile ning hetkel kui ta on toalettruumis, tõmbab keegi endale toitu kurku ning Miranda tormab teda päästma, tehes talle lihanoaga hingetorru augu (teate ju küll seda tüüpilist arstide võtet filmides – auk kõrri, kõrs kõrisse ja voilà). Kangelane. Päästma joostes komistas ta ühe köögitöölise otsa, kuid õnneks ei kukkunud.

Järgmisel päeval, varbaküüsi lakkides kuuleb ta liikumist verandal. Äkki see on varakult kohale tulnud kohting? Pole hullu, kutsume sisse, pakume juua, räägime tühjast tähjast. Kuid miks ta ukse lukku keerab, miks ta tal kõrist haarab ja … (meenub sarnane stseen Troonide mängust)

Haigla, vangla, masendus, paranemine, käevärin, õel plahvatamine igas olukorras mis ei pruugigi väga hull olla, kirjad vanglasse mis saadetakse tagasi avamata, kuni tuleb kiri, mille teisele poolele on kirjutatud Sinu võit. Et siis, kirjad on tagasi saadetud avamata, kuid siiski teadis kirja saaja, mis on kirjas ja alistus?

Ühesõnaga, hakkab Miranda Williamil (Shiloh Fernandez) vanglas külas käima, kus nad läbi akna telefonitoru otsas rippudes üksteisega häbenematult flirdivad. Kuni William saab tingimisi vabaks.

Loomulikult läheb ta otsekohe tagasi sinna linna, kus Mirada elab, saadab talle lilli, helistab, tuleb kohale ja pakub abi maja korda seadmisel.
 
Lisaks haigla tööle, Wiljami vanglas külastamisele on Miranda ka hoolitsema hakanud oma isa koera eest, kes enam ei vihkagi teda, vaid sööb Miranda pakutud haiglast toodud hõrgutisi ja ainult tema toodud hõrgutisi, ning ülejäänud aja on koer haiglane, kuni ta sureb.

Kui Miranda isa teada saab, et William käib maja parandamas, siis on ta väga vihane, kuid Miranda seletab, et tal on vaja seda, et William enda patud heastaks. Ja kui William taas appi tuleb, siis jätkab Miranda flirtimist, kuid tagasihoidlikumalt.

Kuni siis selleni kui William ühel päeval end halvasti tunneb ja kokku kukub. Ärkab ta Miranda keldris. Järgneb taas üks mingilmääral tuttav stseen Troonide mängust :).

Ja ongi film läbi. Kas Miranda oli psühhopaat juba algusest peale või läks miski sassi sel ebaõnnestunud pimekohtingul? Kas William oli halva kasvatusega lõngus või oli ta kuritahtlik pervert psühhopaat? Kui vaid sellel filmil oleks olnud parem lavastaja!

No comments:

Post a Comment