kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 25, 2015

Slow West



Film: Slow West (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Aeglane lääs on film 16 aastasest poisist ja tema rännakust üle 19 sajandi alguse aegse Ameerika, otsides oma armastatud naist. Tema kaaslaseks on salapärane Silas.
Western, Action, Thriller,

Polegi ammu Westerni vaadanud ja see oli üks väga huvitav kogemus.

Et siis 16 aastane Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) on tulnud Iirimaalt Ameerikasse, et leida oma armastatu Rose Ross(Caren Pistorius), kes on koos isaga John Rossiga (Rory McCann) Ameerikasse põgenenud pärast ühte ebameeldivat juhtumist Iirimaal.

Esialgu rändab Jay üksi, suund on ju lihtne – läände, kuid pärast seda kui ta on tulnud läbi mahapõletatud indiaanlaste küla, satub ta kokku sõduritega, kes ajavad taga plehkupistnud pärismaalast. Sinna olekski ta reis lõppenud, kui poleks välja ilmunud Silas Selleckit (Michael Fassbender), kes kõrvaldab püssiga vehkiva sõduri, tühjendab sõduri taskud ja nõustub Jay läänerannikule viima sobiva summa eest.

Ja nii nad siis lähevadki üle tühja maa, mäed kauguses, kuni jõuavad kauplusesse keset mitte midagi. Metsikus läänes poodi pidada on ohtlik ja seega väljuvadki sellest poest elusalt vaid Jay ja Silas, kuid enne neid on poest lahkunud üks teine härrasmees, pika pillikohvriga. Poe seinalt korjas Silas ära tagaotsimiskuulutuse, mis lubas isa/tütre Rosside elusalt või surnult kohale toomise eest 2000 daala. Jay ei tea sellest midagi ja Silas ei valgusta teda ka, sest talle kuluks see raha vägagi marjaks ära ja Jay viib teda ju otse saagi juurde.

Kuid on ka teisi kes on huvitatud sellisest rahasummast ja kunagi oli Silas nendega mestis. Seega ühel ööl tuleb neile külla pearahaküttide bande juht Payne (Ben Mendelshon). Ta toob endaga kaasa pudeli Absinti. Selles öös toimus asju. Silas pole ammu alkoholi tarbinud ja Jay jaoks on kange alkohol üldse uus asi.

Hommikul, raske peaga, ärkavad mehed paduvihmale järgnevas üleujutuses. Silas näitab lõpuks Jayle tagaotsimiskuulutust. Märjad riided kahe hobuse vahele nöörile riputatud jätkavad nad teed läände. Nende ja Rosside maja vahele jääb kummituslik kaskede mets, kuhu ükski uusasunik vabatahtlikult ei lähe, sest keegi pole sealt elusalt välja tulnud. Kuid kui Jay ja Silas tahavad jõuda Rossideni enne kui teised, peavad nad riskima. Metsas kohtuvad nad põliselanikega ning pääsevad vaeval eluga, kuid metsast väljudes seob Silad Jay puu külge kinni, sest see on ainus võimalus Jay elu säästa.
 
Kuid Rosside maja juurde on juba jõudnud pillikohvriga härrasmees ja ka pearahakütid pole enam kaugel. Järgneb kuulirahe, noolterahe, kulutuli, üllatused ja elushoiuinstinktid.

See poolteist tundi möödus väga ruttu ja samas nagu ei toimunudki midagi, kuid see kõik oli väga huvitavalt ja kaasakiskuvalt üles ehitatud.

Hea film, heade näitlejatega.

No comments:

Post a Comment