kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 18, 2015

Ex-Machina



Film: Ex-Machina (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Maailma suurimas internetifirmas töötav 26-aastane Caleb (Domnhall Gleeson) võidab firmasisesel konkursil võimaluse veeta nädalake oma ekstsentrilise ülemuse, maailma vägevaima tehnoloogiamoguli Nathani (Oscar Isaac) ürglooduse rüpes asuvas ultramodernses eraklas. Kohale jõudes selgub, et Caleb on valitud osalema ebatavalisse eksperimenti, kus tema roll on anda hinnang kauni robotneiu Ava (Alicia Vikander) tehisintellektile. Millised on emotsioone mõistva ja tajuva tehisolendi instinktid? Milleks ta oma baastungide järgimiseks suuteline on? Mida tähendab inimlikkus?
Drama, Romance, Adventure,

Kumb on targem, kas masin või inimene? Kas masin suudab inimese ülekavaldada? Kas meie tänapäeva inimesed on sedavõrd armastuse näljas, et nad on valmis nägema armastust kõikjal, ka seal, kus puuduvad inimlikud tunded, on vaid sisseprogrameeritud käitumine? Kui robotid hakkavad meile pakkuma kõike seda, mida peaks pakkuma meile meid ümbritsevad inimesed, milleks meid siis üldse enam vaja on?

Kõik need samad küsimused tekkisid mul eelmine aasta kui ma vaatasin filmi Temake. Üksindus paneb inimesi tundma elutute objektide vastu tundeid, mida peaksime tundma teiste inimeste vastu (Tehisintelekt pole elus olend, ta on töötav masin). Kuhu me sedasi välja jõuame? Pool maailma on ülerahvastatud ning paljunevad kui viagrat tarbinud küülikud, ning ülejäänud maailm jagab oma elu ja tundeid samast soost elukaaslasega, miniatuurse lemmikloomaga või siis elukaaslast jäljendava masinaga.

Film oli hea ja kolm peategelast suurepärased.
 
 

 
 


No comments:

Post a Comment