kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 10, 2015

The Ledge


Film: The Ledge (2011)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Selles põnevusfilmis toimub võitlus fundamentaalse kristlase ja ateisti vahel, ning nende võitlus jõuab välja eluohtliku otsuseni. Lõpuks, usu olemasolu või puudumise tõestamiseks, sunnib usklik uskmatu kõrghoone katuse servale. Tal on vaid paar tundi aega, et valida, kas tema elu on tähtsam kui kellegi teise oma. Kas uskmatu on valmis selliseks ohverduseks, kui ta ei usu elusse pärast surma?
Thriller, Drama

See oli üks huvitav vaatamine. Esmajärjekorras vaatasin ma seda filmi Charlie Hunnami pärast, sest olin lugenud kommentaare, et pärast selle filmi vaatamist poleks vaatajad tahtnudki teda näha 50 varjundi peaosas. Ja siis vaatasin ma seda selle pärast, et treiler lubas väga kuuma filmi.

Kuid tegelikkuses oli see üks huvitav, kuid samas ka häiriv lugu.

Gavin (Charlie Hunnam) töötab hotellis personali juhina ja elab koos oma geist sõbra Chrisiga (Christopher Gorham) kortermajas, kuhu kolib ka abielupaar Shana ja Joe (Liv Tyler ja Patrick Wilson). Shana ja Joe on, õigemini Joe on marukristlane ja Shana ei taha oma abikaasat vihastada, seega nõustub ta kõigega mida mees räägib, kuigi ta vahel mehe pärast häbi tunneb. Kui Shana ja Joe Gavini ja Chrisi õhtusöögile kutsuvad, lõppeb õhtusöök sellega, et Joe palub jumalat Chrisile ja Gavinile kannatust ja seletust, et nende eluviis (Joe peab neid mõlemaid geiks) on vale. Sellel hetkel otsustab Gavin Joelt ta naise üle lüüa.
 
See mis algas väljakutsena ja mänguna, muutub peagi Gavini jaoks väga isiklikuks. Nii Shana kui ka Gavini minevikus on asju, mis on neile väga suured emotsionaalsed armid hinge jätnud ja nüüd on nad leidnud selle teise inimese, kes neid mõistab ja aitab igapäevast raskust endaga kaasas kanda.

Kuid Joe saab nende suhtest peagi teada ja …

Politseinik Hollis (Terence Howard), kes on saadetud Gavinit äärelt alla rääkima, on ka ise samal hommikul saabud uudise oma pere kohta, mis on pannud teda kahtlema kõiges tema ümber, eriti tema usus. Mehed jagavad üksteise lugusid ja kell läheneb üha enam kaheteistkümnele – Gavin peab valima, kas tema või …
 
Usk on ikka üks väga ohtlik asi ja eriti ohtlikuks muutub usk endiste sõltlaste käes, kelle jaoks muutub usk sõltuvuseks ja kinnisideeks. Usk on massihävitusrelv, sest usu nimel on toimunud enamus sõdu ja surnud kõige rohkem inimesi.

P.S. Palju õnne sünnipäevaks Charlie!

No comments:

Post a Comment