kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 26, 2015

Cake


Film: Cake (2014)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Claire Simmons (Jennifer Aniston) hakkab haiglast huvi tundma ühe naise enesetapu vastu, kes käis koos temaga valukannatajate toetusgrupis. Mida rohkem ta saab teada asju Nina (Anna Kendrick) enesetapu kohta ja hakkab ka üha tihedamalt läbi käima Nina abikaasaga (Sam Worthington), hakkab ta ka üha rohkem mõistma oma enda vägagi valusat ja värsket tragöödiat.
Drama

Kuidas see valuvaigistite üleskutse oligi – ärge kannatage valu? Ära lase valul oma elu juhtida?

Ühesõnaga, Claire kannatab peale avariid pidevate valude käes. Ta osaleb ka valukannatajate tugigrupis, kus kõik osalejad on härdameelsed romantikud ja saadavad oma enesetappu teinud grupikaaslast õrnade sõnadega teele. Kuid Claire ei mõista, miks me peame valu kannatama ja miks mõni arvab, et tal on õigus sellest kõigest enesetapuga põgeneda ja tal pole piisavalt viisakust, et teistele on mõtetest ja tunnetest enne rääkida. Tal palutakse grupist lahkuda.

Kuid Claire tahab ikkagi teada miks ja kas seda oli kerge teha ja kas see aitas. Ta uurib, ähvardades grupi juhti (Felicity Huffman) käest välja Nina aadressi ja läheb uurima tema elamist ja abikaasat.

Claire on peale oma õnnetust oma abikaasa (Chris Messina) kodust minema saatnud, sest ta lihtsalt ei suutnud teda vaadata, ta ainus kaaslane on ta koduabistaja Silvana (Adriana Barraza), kes püüab teda sööma sundida, võtab suvaliste meeste käest ära mänguasjad, mida Claire laiali jagada püüab, ning sõidutab Claire Mehhikosse, kui tal legaalsed valuvaigistid otsa saavad.

Claire püüab Roylt võimalikult palju infot saada, kuidas ta Nina surmast üle saab, mis oli ikka see mis lükkas Nina üle ääre …

Kuid Roy tahab LA’st lahkuda, endale ja oma pojale uut elu luua. Claire ukse taha tuleb ka tema õnnetuse põhjustaja (William H. Macy) ja üha enam oma valu välja elades ja püüdes teisi aidata või siis korraldades Nina viimast soovi tema pojale, saab ka Claire lõpuks autoistme taas püstiasendisse.

See oli üks tõsiselt hea film ja Jennifer Aniston tegi suurepärase rolli. Kahju et ta Oscari rallist ikkagi välja jäi.

36 päeva veel.

No comments:

Post a Comment