kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 26, 2015

6 kangelast


Film: Big Hero 6 (2014)
Hinne: C+

Filmi lühikokkuvõte: Pärast seda, kui ootamatu katastroof tabab San Fransokyo linna ja paiskab Hiro ohtude keskele, võtab poiss appi Baymaxi ning oma lähedased sõbrad, adrenaliinisõltase Go Go Tomago, puhtusearmastaja Wasabi, keemiavõlurist Mesi-Sidruni ning kooli maskotist teadusefänn Fredi. Selleks, et lahendada ähvardav mõistatus, muudab Hiro oma sõbrad kõrgtehnoloogiliste kangelaste rühmaks nimega "6 kangelast".

"6 kangelast" on Marveli kirjastuse koomiksi "Big Hero 6" ainetel valminud hoogne linalugu, mis on täis just sedasorti seiklusi, südamlikkust ja huumorit, mida võib oodata Disney stuudio lipu all valminud filmidest.
Comedy, Animation

Oot, et mida siis? Katastroof tabab San Fransokyot? Ee … et siis Hiro on neljateistaastane geenius, kellele meeldib roboteid ehitada ja nendega robotite võistlustel käija ja raha teenida. Tema vend Tadashi õpib aga „Nohikute koolis“ kõike, mis on seotud robotite ja tehnoloogiaga. Et oma väikevenda ohtlikutest illegaalsetest robotivõitlustest eemale hoida, meelitab Tadashi ka Hiro sinna kooli. Kuid päeval, kui Hiro esitab oma sisseastumistöö puhkeb pärast näitust saalis tulekahju ja Tadashi hukkub, ning kaduma läheb ka Hiro töö.

Masenduses Hiro ei tunne esialgu rõõmu ka sellest, et Tadashi viimane töö, täispuhutav medvend Baymax on endiselt temaga ja püüab teda igati aidata. Kui Baymax oma abistamisepüüdluses järgneb ainukese allesjäänud robotitüki viidetele kohta kus keegi toodab suures koguses Hiro väljamõeldud magnetrobottükke, kohtuvad nad maskis pahariga, kes tahab kasutada Hiro leiutist enda kurjade plaanide täitmiseks.

Hiro otsustab üksi pahari vastu astuda, kuid alati abivalmis Baymax kutsub appi Tadashi endised kursusekaaslased, kellele siis Hiro teeb uuenduskuuri, täiustades nende tudengite endi leiutisi sedasi, et neist saaks relvad, millega paharile vastu hakata.
Lõpuks selgub, kes on pahar, kellele ta kättemaksta tahab ja miks, ning meie viis noort kangelast koos Baymaxiga vabastavad linna paharist ning heastavad ka selle põhjuse, miks pahar üldse oma plaane hauduma hakkas.
Huvitaval kombel oli selles lastefilmis kaks vägagi pisarakiskuvat kohta. Kas lastefilmid ei peaks olema vaid lust ja lillepidu?

Üsnagi keskpärane lugu, kuid hea muusika.

Aga kas te Stan Leed nägite? ;)

No comments:

Post a Comment