kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, December 16, 2014

Vääramatu jõud


Film: Force Majeure (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Perekond naudib Prantsuse Alpide suusakuurortis talvepuhkust: päike sillerdab lumel, mäenõlvad pakuvad hingematvat vaadet ja elu on ilus. Ootamatu lumelaviin keerab kõik pea peale. Laviini lähenedes jooksevad turistid kahte lehte, Ebba haarab samal ajal lapsed oma embusse ja hüüab abikaasat appi. Tomas seevastu on juba haaranud oma iPhone’i ning kindad ja pagenud koos teistega jättes oma perekonna saatuse hoolde.

Kuigi looduskatastroof jääb seekord tulemata, lööb Tomase käitumine selle perekonna alustaladesse nähtavad mõrad ja õhku paiskub trobikond küsimusi. Mismoodi käitub inimene kriisisituatsioonis? Kuidas jätkata, kui armastatud abikaasa osutub argpüksiks? Kas Tomasel õnnestub taastada oma autoriteet perepeana?
Drama, Comedy

Huvitav, miks seda filmi komöödiaks nimetatakse? Jah oli küll paar naljakat kohta, kuid sellegi poolest ei peaks ma seda komöödiaks. Võib-olla ma suhtun lihtsalt sellesse teemasse liiga tõsiselt.

Ühesõnaga, minu arvates oli tegu filmiga ekstreemsest pereteraapiast. Esialgu püüavad kõik head nägu teha, siis saab naine võimaluse oma tunded välja rääkida, ning siis on mehe kord ja tema satub oma tundeid väljendades nutukrampidesse (mehed!!!)
Aga jah, polnud paha film.

Kuid mul tekkis seda filmi vaadates mõte, et äkki peaks hakkama märgistama neid filme, kus osaleb mõni Troonide Mängu näitleja :), neid filme on viimasel ajal päris palju olnud.

No comments:

Post a Comment