kaader filmist

kaader filmist

Saturday, December 6, 2014

Kui ma jään


Film: If I Stay (2014) 
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Mia Hall arvas et tema elu raskeim otsus saab olema see, kas ta jätab oma muusikalisis unelmaid ning astub Julliardi muusikakooli või läheb hoopis teist teed ning järgneb oma eluarmastusele, Adamile. Kuid see, mis oleks pidanud olema lihtne perekondlik väljasõit, muutus hetkega, ning nüüd on Mia elu juuksekarva otsas. Mial on jäänud vaid üks valikuvõimalus kui ta elu on sellel saatuslikul päeval pandud elu ja surma kaalukausile, ning see valik ei otsusta mitte ainult a tulevikku vaid kogu ta saatust.
Drama, Romance, YA

See film pidi ka meie kinodesse jõudma, kuid ei jõudnud.

Iseenesest pole ju sugugi paha film ja ka näitlejad on head – Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Liana Liberato, Jamie Blackley - kuid ju siis midagi ikka oli, miks ta kinodesse ei jõudnud.

Kuna film on tehtud raamatu põhjal (Gayle Forman – Kui ma jään, RR, Apollo), siis võiks ju arvata, et äkki oli põhjus selles, et pani raamatust väga mööda, kuid kuna varem sellel põhjusel on film kinodesse mitte tulnud ;)? Ma pole raamatut lugenud, seega ei oska öelda, kuid Viivika on, võite tema arvamust lugeda.


Lugu siis järgmine – Mia, kahe rokkari laps, mängib suurepäraselt tšellot ja ta on silma jäänud ka tema kooli kõige kuumemale rokkarile. Esialgu ta küll ei taha Adamaga suhelda, sest ta pole ju see õige, kes ühele bändi tegevale poisile sobiks, kuid lõpuks suudab Adam talle siiski lähedale saada ja nii nad hakkavadki käima.

Kuid nagu noore armastusega ikka, ei ole kõik väga sujuv. Kui Adam on kooli lõpetanud ja hakkab rohkem kontsertidel linnast väljas käima, hakkab ka Mia oma elu rohkem enda teada hoidma ja nii lähebki, et kuigi nad on esialgu otsustanud, et Mia läheb kohalikku muusikakooli ja nad kolivad Adamaga kokku, siis saadab Mia ikkagi oma prooviesinemise Julliardi kooli. Kui Adam sellest teada saab siis ta solvub, kuna teda on otsustusest välja jäetud ja seega, kuigi nad armastavad üksteist, lähevad nad siiski lahku, et kumbki saaks oma unistustega jätkata.

Mia käib Julliardis prooviesinemisel ära ja ootab nüüd vastust. Päeval kui vastus peaks tulema, tabab linna lumesadu, koolid jäävad ära ja seega läheb nende pere külla vanavanematele. Kuid sinna nad ei jõuagi. Ema jääbki teele, isa operatsioonilauale ja vend intensiivravisse … vaid Mia peab koomas olles otsustama, kas tal on põhjust ärgata.
 
Ei olnud halb, kuid ei midagi erilist ka.

No comments:

Post a Comment