kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 10, 2014

Teine mina


Film: Another Me (2013)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Teismelise tüdruku elu keeratakse peapeale, kui ta avastab et teda jälitab salapärane teisik, kes on nõuks võtnud Fay elu enda eluks võtta.
Mystery, Thriller

Tegemist on ühe üsnagi hea psühholoogilise õudusfilmiga, mis on tehtud samanimelise raamatu põhjal, autoriks Cathy MacBhail. Seda õudust pole küll väga palju, kuid siiski piisavalt.

Fey (Sophie Turner) on tüüpiline teismeline, kellel on koolis sõpru ja on ka kadedaid vaenlaseid. Kui koolinäidendis (see Šoti draama) antakse Feyle naispeaosalise roll, on tema asendaja tema peale üsnagi vihane, ning kindel et Fay sai selle rolli, kuna ta isa on suremas. Aasta tagasi on Fey isal (Rhys Ifans) multible skleroosis välja löönud, seega on tema senine õnnelik elu ühtäkki õudusunenäoks muutunud.

Pärast teatriproovi koju minnes, tunnetab Fey et keegi jälitab teda. Lisaks näeb ta ka oma ema (Claire Forlani) kellegagi autos amelemas. Fey keeldub emaga rääkimast, ning hommikul kui nad koos majast välja lähevad, tuleb nendega koos ka naabrinaine (Geraldine Chaplin) kes hoiatab, et see lift on rikkis ja ükskord nad sinna veel kinni jäävad.

Fey näidendi abikaasa on tema naabripoiss Drew (Gregg Sulkin), kes hakkab Fayga kurameerima ka väljaspool näidendit. Kuid kes iganes see on, kes Feyd jälitab, et anna talle ikkagi rahu. Et enda ja oma jälitaja vahel vahet teha lõikab Fey oma juuksed maha, kuid isegi ta asendaja näidendis, keda Fey esialgu kahtlustas, lõikab endale sama soengu. Siis viimase võimalusena lõikab Fey oma käele üsnagi sügava haava, et selle armiga saaks tema ja ta jälitaja vahel vahet teha. Aga siiski muutuvad asjad üha hullemaks, kui Fey saab teada, et tema ema ja ta draamaõpetaja (Jonathan Rhys Meyers) on paar ja et Feyl on kunagi olnud kaksikõde …

Et siis selline psühholoogiline thriller, mis kogub üha hoogu juurde mida kaugemale lugu liigub ja saab üsnagi oodatava lõpplahenduse. Kuid kõik filmis osalevad näitlejad on tugevad ja teevad oma osa hästi. Sophie Turner on üks Starki tüdrukutest, Jonathan Rhys Meyers on viimane versioon krahv Draculast, Claire Forlani kohtus kunagi Joe Blackiga, Gregg Sulkin oli Affluenzas, Rhys Ifans on ilmselt paremini tuntud kui Hugh Granti imelik naaber Notting Hillis ning Geraldine Chaplin ei vaja ilmselt tutvustust.

Hea, kuid imelik film.

No comments:

Post a Comment