kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 28, 2014

Päästmine


Film: The Salvation (2014)
Hinne:C
Filmi lühikokkuvõte: Ameerika, 1870-ndad. Ümberasuja Jon (Mads Mikkelsen) tapab oma perekonna mõrtsuka ning ajab sellega vihale kurjakuulutava jõugupealiku Delarue’ (Jeffrey Dean Morgan). Joni reedab tema enda korrumpeerunud ning argpükslik kogukond ning rahumeelne pioneer on sunnitud muutuma kättemaksuhimuliseks kütiks, kes jahib lindpriisid ja puhastab linna kurjategijatest.
Drama

Mis oli eelmine aasta see Madsi film millega ma Pöffi alustasin, mis algas sellega, kuidas ta naine ja laps tapeti ja Mads läks kättemaksma? Vaikne ja masendav, ängistust täis film - Michael Kohlhaas

No vot Päästmine on üsnagi samamoodi, lihtsalt tegevus toimub Ameerikas Monument Valleys, kus keegi ostab endise sõduri abiga kokku maad, kust on leitud naftat. Kuid sõdur ei osta ausalt maid kokku, ta kasutab samu meetodeid, mida kasutati põliselanike taltsutamisel – kui nägu ei meeldi, või miski muu närvidele käib, siis laskem relvadel rääkida. Ning kui veel ta vend maha lastakse, siis peab ju kaks linnakese elaniku oma elu kaotama, ning kui need kaks pole väärilised, siis kolm. Aga see selleks.

Ma ei ole vist näinud või ma lihtsalt ei mäleta neid vanu spagetti westerne, sest vist on püütud seda teha samas stiilis – vähe juttu palju verd (ketšupit), valu ja tegutsemist. Kui sul relva pole siis pole sa midagi väärt, ning kui sa oled valest soost või valet värvi, pole sul elu midagi väärt.

Kuid näitlejad on head Mads Mikkelsen ja Mikael Persbrandt on suurepärased. Seekord ei paljastanudki Eva oma suurimaid väärtusi, õnneks ja Jeffrey Dean Morganil jääb tiba puudu, et tõesti korrlikku paharit kehastada.

Hea film, kuid mitte päris see mida treileri järgi võiks arvata.

No comments:

Post a Comment