kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 4, 2014

Menù degustació / Tasting Menu


Film: Menù degustació / Tasting Menu (2013)
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Üks maailma parimaid restorane avab oma uksed viimaseks õhtuks, ning ühed külalistest on paar, kes on teinud reserveeringu aasta tagasi, enne kui nad lahku läksid, otsustavad siiski taas kokku tulla, et nautida viimast erilist õhtusööki.
Comedy

See film on palju enamat, kui see paarisõnaline kokkuvõte IMPD’s.

Lühidalt – restoran, mis oma menüü poolest võiks olla El Pulli, avab oma uksed veel viimaseks õhtusöögiks, sest restorani peakokk on otsustanud, et ta on väsinud ja ta ei taha enam restoraniäris olla.


  Kuna see on tuntud ja armastatud restoran, siis loomulikult on viimase õhtu külalised ka erilised: juba mainitud lahutuse äärel abielupaar – kirjanik ja lastearst; kaks restoranide omanikku Jaapanist, kellele peakoka elukaaslane püüab tema äri edasi müüa, koos tõlgiga, kes jaapani keelt ei oska; vana daam, kes on olnud restorani sünni juures koos oma nüüdseks surnud abikaasaga (abikaasa on kaasas urniga); kirjastajad Ameerikast (üks neist on kirjaniku kallim, kes on tulnud kohale lootuses naisele abieluettepanek teha); ning salapärane külaline, keda kahtlustatakse olevat toidukriitik, kuid osutub hoopis kellameistriks, kelle ema teeb kohutavat toitu, seega käib ta restoranides head toitu nautimas.
Õhtusöögi alguses, kui alles jooke ja suupisteid pakutakse on õhk täis elektrit, sest kõigil tundub oletav mingi probleem teiste külastajatega, ning keegi ei tunne end päris mugavalt. Õhtu edenedes muutuvad suhted küll rahulikumaks, kuid siis veelgi segasemaks, ning seejärel taas ärevaks ning korraks isegi eluohtlikuks, kuid lõpuks …


See oli üks tore hispaania film toidust ja suhetest.

No comments:

Post a Comment