kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 28, 2014

Charlie maa


Film: Charlie's Country (2010)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Kohalik Charlie on omadega puntras. Valgete vahelesegamine on tema elu kauges kogukonnas palju raskemaks teinud, kuna politsei sunnib neile peale korralike valgete seadusi. Kui Charlie minema läheb, et elada nii nagu vanasti, lükkab ta liikuma sündmuste jada, mis toob ta lõpuks tagasi ta oma kogukonda mingilmääral targemana, pärast seda kui ta on oma karistused kätte saanud.
Drama,

See film on üks selle aastastest PÖFFi Vitamiinilaksu filmidest. Mis asi on Pöffi Vitamiinilaks? Pöffi koduka andmetel on see Hoolega valitud 11 filmi positiivse elamuse saamiseks. Siin on filmid, mis peletavad pimedal ajal eemale kurvad mõtted ja tekitavad pärast kinosaalist väljumist mõnusama enesetunde. PÖFFi vitamiinilaks on nagu elu ise, kurb ja rõõmus ühteaegu. Üks on kindel, heatujufilmid on nad kõik. Tule kinno ja pista vitamiin põske!

Miks ma selle teema üldse üles tõstan? Sest see film, Charlie maa, on kõike muud kui film mis peletaks pimeduse ja kurvad mõtted ning tekitaks pärast kinosaalist väljumist mõnusat enesetunnet.

Jah, see film oligi elu ise, väga kurb, kuid rõõmu sellest filmist võis küll ülimalt vähe leida. Heatuju film polnud ta kohe üldse mitte.

Kui tavaliselt on Vitamiinilaksu filmid üdini positiivsed ning lootust andvad, ning ainuüksi naerust tunned end pärast filmi kergemana, siis selle aastased Vitamiinilaksu filmid mida ma näinud olen (Mida me pimeduses teeme, Gemma Bovery ja nüüd Charlie maa) on kõik olnud rohkem masendavad kui positiivsed.

Charlie maa on film Austraalia põliselanike elust, keda koheldakse kui poolearulisi, alkoholismile kalduvaid kriminaale, kes pole millekski võimelised kui vaid kuritegudeks, ning seega ei anta neile isegi võimalust vastupidist tõestada.

Kuid näitlejad on head. Charliet mängiv David Gulpili on kaasa löönud väga paljudes meilgi näidatud filmides, nagu Krokodill Dundee, Rabbit-Proof Fence, Australia. Politseinik Luke (Luke Ford) on olnud nii Kodus ja Võõrsil kui ka McLeodi tütardes ja paar aasta tagasi ka Pöffi filmis Red Dog. Sotsiaaltöötajat kehastab Bojana Novakovik, kes on olnud nii Bordell 232 sarjas kui ka filmides Burning Man ja Not Suitable forChildren. Ja alkoholipoe müüja on Gary Sweet, kes viimasel ajal on olnud ETV serjaalis House Husbands.

Et siis näitlejad olid head ja film oli kuigi kurb, siis siiski hea, lihtsalt kui oled oma mõtted ette valmistanud vitamiinilaksuks, siis tekitab selline film küll vastupidise efekti.

No comments:

Post a Comment