kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, October 7, 2014

Third Star

Film: Third Star (2010)
Hinne:
B++

Filmi lühikokkuvõte: James ja tema kolm lähimat eluaegset sõpra võtavad ette mitte just kõige kergema rännaku imeilusasse randa Barafundle Bay Lääne Walesis. Nende rännak on koomiline ja traagiline, rännaku käigus tegeletakse sõprusega, kangelaslikkusega ja armastusega.
Drama

Eile, otsides pilti Lord John Grey raamatu illustratsiooniks, sattusin ma selle filmi piltidele ja seega otsustasin õhtul filmi vaadata.

See on üks lõbus ja samas ka raske lugu.

James (Benedict Cumberbatch) on vähihaige, kes peab oma 29 sünnipäeva, kuid ta teab, et ta 30ndat enam ei näe. Tal on plaan. Ta läheb koos oma sõpradega Davy (Tom Burke), Billi (Adam Robertson) ja Milesiga (JJ Feild) matkale randa, kuhu autoga ligi ei saa, seega pakivad nad telgid, riided, kolmratta autole ja sõidavad nii ligidale kui võimalik. Edasi jätkavad nad juba jalgsi oma teekonda, kui James väsib, siis teised lükkavad.

Sedasi satuvad nad teel ühte väiksesse külakõrtsi, kus peetakse mingit pidu. Algus on tore, kuid peagi satuvad nad kaklusesse ja mingi imelik „ingel“ varastab Milesi kella ja jäävad maha ka osa nende riideid.

Praamipiletite müüja on üks imelik lauvärviga vanamees, kes pole just kõige teravam pliiats karbis, kuid lõpuks saab ta siiski hakkama nelja edasi-tagasi pileti müügiga, ning ka rattale saab lõpuks edasi-tagasi pilet müüdud.

Saarele jõudnuna tuleb neil edasi rännata saare teise otsa. Aga milleks minna ringiga ja mööda teed, kui saab otse üle mägede. Seega jätkavadki nad oma teed võrdlemisi ohtlikult ja kui inimesed on väsinud, näljased ning valus, siis hakkavad nad näitama oma tõelisi tundeid ning rääkima sellest mida nad tegelikult mõtlevad. Nad kohtuvad rannikul ka ühe imeliku rannaprügi korjajaga (Hugh Bonnville, ma olin just enne seda filmi vaadanud uut Downton Abbey osa :)).

Kui nad siis on kaotanud ühel ööl ühe telkidest, kui ilutulestiku rakett telki lendab ja päev hiljem kaotavad nad ratta koos tagavara telefoniga, ei jäägi neil muud üle kui James selga vinnata ning oma teekonda jätkata. Puhkehetkedel paljastuvad saladused, mida mehed on aastaid enda teada hoidnud, sest kergem on ju naeratades valgeid valesid rääkida kui nuttes tumedat tõde, kuid antud hetkel on nad valmis tõe ilmsikstulekuks. Mööda kivist rannikut edasi ronides lipsab kotist välja ka kott Jamesi rohtude ja morfiiniga.

Lõpuks jõuavad nad siis oma sihtmärgini ja siin paljastab James, mis oli tema tegelik plaan, miks ta siia randa jõuda tahtis. Loomulikult pole keegi tema plaaniga nõus, kuid kui nad avastavad, et on kaotanud Jamesi ravimid, siis nad mõistavad tegelikult, mida James igapäevaselt tunneb ja mis on tema põhjus oma plaani elluviimiseks, sest siiani on nad ju vaid morfiiniuimas Jamesi näinud.

Miles on aastaid tagasi oma isa vähile kaotanud ja ta tegelikult ei tahtnud siia retkele üldse tulla, kuid tal on asju, millest ta peab Jamesiga rääkima, isegi kui ta ei taha ja tema on ka lõpuks see kes …
 
Nagu juba öeldud on tegu lõbusa kuid samas raske looga, kuid nad neljakesi teevad ühe fantastilise filmi.

No comments:

Post a Comment