kaader filmist

kaader filmist

Saturday, September 13, 2014

Labürindijooksja

Film: The Maze Runner (2014) 
Hinne: B + (kui ma poleks raamatut lugenud) F (kuna ma olen raamatut lugenud) 
Filmi lühikokkuvõte: "Labürindijooksja" on pingeline seiklusfilm, mille aluseks James Dashneri eduka romaanitriloogia samanimeline esimene raamat. Loo tegevuspaigaks on tuumasõjajärgne post-apokalüptiline maailm. Peategelane Thomas (Dylan O'Brien) leiab end pärast mälu kustutamist omavanuste poiste seast, kes on kõik lõksus suures labürindis, kus neid jooksma sunnitakse. Oma olukorda tundma õppinuna ühendab Thomas jõud teiste "jooksikutega". Mitte ainult selleks, et sellest eluohtlikust labürindist põgeneda, vaid ka selleks, et lahendada selle paiga mõistatus ning saada teada, kes nad sinna tõi ja mis eesmärgil. 
Action, Mystery, Dystopia, 

Tegemist on toreda noortefilmiga, kus on müsteeriumit, madinat, nalja, õudust, loogikavigu ja „Tulnuka“ taolisi elukaid. Toredad noored näitlejad Dylan O'Brien (The First Time), Will Pulter (Me oleme Millerid), Thomas Brodie-Sangster (Love Actually). Film on tore segu Näljamängudest ja Lahkulööjast.

Raamat on ... noh seda mida ma raamatu kohta arvasin saate lugeda siit.

Kui aga võrrelda filmi ja raamatut? Deem! Raamat oli nii hästi kirjutatud ja selle järgi oleks olnud nii kerge teha väga head filmi ilma, et oleks vaja palju muudatusi teha, kuid sellele vaatamata on suudetud teha taas kord üks raamatumaitseline film, millel pole raamatuga taas kord kahjuks palju muud ühist kui nimed ja võib-olla natuke ka sisu. Nii palju oli muudetud ja välja jäetud, et raamatu mõte läks peaaegu kaduma.

Kui olete raamatu lugenud, on parem mitte filmi vaatama minna, oodake kuni telekasse tuleb, siis saate teleka peale karjuda kui erinevus liiga suureks läheb :). Kui te raamatut lugenud pole, minge vaadake filmi ja lugege pärast raamatut.

No comments:

Post a Comment